הרימון , אחד משבעת המינים מסמל שפע, פריון וחכמה, הוא "הכוכב" של החג בראש השנה ויש בו סגולות רבות. לדברי תמר ידין, תזונאית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף ל"השבוע בנתניה": "ברימון יש ריכוז גבוה מאוד של נוגדי חמצון (יותר מתה ירוק!) המסייעים לשיפור מראה העור, מפחית לחץ דם, מסייע בריפוי דלקות ודלקתיות ותורם להאטת תהליכי הזדקנות." ארוחת חג עשירה בראש השנה, המשלבת את סמל החג-הרימון, תהפוך כל שולחן החג למושלם ומענג.
תמר ידין , תזונאית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף מנדבת מתכון לארוחת חג:
צלי כתף ברוטב רימונים
רכיבים (10 מנות)
2.5 ק"ג צלי כתף, דל שומן.
3 בצלים בגודל בינוני
4 כפות שמן זית
8 שיני שום
2 גבעולי כרישה
4 גזרים
שורש סלרי
כוס מיץ רימונים סחוט טרי, לא תרכיז
כוס גרעיני רימון
1/2 ליטר מים
3 עלי דפנה
כפית עלי טימין – רצוי טריים
מלח
פלפל
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית ומשחימים את צלי הכתף מצד אחד, הופכים ומשחימים גם את הצד השני.
- קוצצים את הבצל, כרישה, שום, סלרי וגזר.
- כשהבשר שחום מעט, מוציאים אותו ומניחים בצד.
- מכניסים לסיר את הבצל והכרישה ומאדים תוך ערבוב עד לגוון שקוף.
- מוסיפים את השום, גזר וסלרי וממשיכים בטיגון עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את הדפנה והטימין וממשיכים בטיגון – ערבוב עוד כ-3 דקות.
- מוסיפים את כוס מיץ הרימונים ו-1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
- מחזירים לסיר את הצלי, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הצלי בחום גבוה למשך 3-4 שעות.
- אחרי שצלי מוכן ומתקרר מעט, ניתן לבזוק מעל את גרגירי הרימון.
בתיאבון!