מאת: תמר ידין דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף
מצרכים לבצק – לכמות של כ-20 אוזני המן
- 75 גרם חמאה
- 1/4 כוס סוכר או ½ כפית סטיביה
- כף שמנת מתוקה. אם ממירים בשמנת דלת שומן אז כף וחצי
- ביצה בגודל בינוני
- כוס קמח מלא תופח או קמח מכוסמין מלא
- 1/4 שקית אבקת אפייה
מצרכים למלית השוקולד המריר
- 100 גרם שוקולד מריר, רצוי 80% מוצקי קקאו ומעלה
- 1/4 כוס אגוזי מלך
- 1/4 כוס קרם קוקוס
- כף אייריש קרים- אופציונלי
- מלח לפי טעם
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה למיקסר את החמאה והסוכר או הסטיביה, כשמידי פעם מנקים את דפנות הקערה. כשנוצרת מחית מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב. לאחר שהביצה השתלבה מערבבים פנימה לקערה את הקוקוס והשמנת המתוקה.
- מוסיפים למחית את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים מספר שניות עד להיווצרות הבצק המשודרג.
- לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
- בינתיים, מכינים את מלית השוקולד המריר: ממיסים במיקרוגל בקערה מתאימה את השוקולד המריר וקרם הקוקוס. מוסיפים אייריש קרים ומלח.
- לאחר צינון של מספר דקות, להוסיף למלית אגוזי מלך.
- מכניסים למקרר לשעה וכשמוכן מכניסים לשקית זילוף (ניתן להשתמש בשקית ניילון רגילה ולהכין אותה עם חור מתאים לזילוף).
- הכנת אוזני ההמן: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח לעובי של כ-1/2 ס"מ. מייצרים צורת אוזן המן עם עיגול בקוטר כ-6 ס"מ למילוי השוקולד.
- ממלאים את העיגול במלית השוקולד המריר, בעזרת שקית הזילוף ומעצבים את אוזן ההמן.
- בינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 12-15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבים מעט.
- 10. מצננים ומעבירים לכלי הגשה.
ערכים תזונתיים (ליחידה- אוזן המן בודדת):
קק"ל: 107 קק"ל
חלבון: 3 גר'
פחמימה: 8.5 גר'
שומנים: 8.5 גר'
חג פורים שמח!