במטבח אצל ג'קי: עראייס טלה וטחינה

43 0

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, את אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון –פיתה במילוי בשר משוחה בשמן, או בשפת העם –"עראייס". מנה נפלאה, עשירה בטעמים ומפנקת, מוגשת לצד טחינה לבנה וסלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים. 

בתיאבון!

מצרכים

1/2 ק"ג תערובת עראייס טלה

2 פיתות

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית פפריקה מתוקה 

מעט כמון 

מעט שמן זית

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח של "אחוה" 

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון 

לסלטון: 

8 פלחי עגבניות

3 גבעולי בצל ירוק 

מעט מיץ לימון 

קורט פלפל שחור טחון 

קורט מלח 

1 כף שמן זית 

אופן ההכנה:

1. שמים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים – כמון ופפריקה.

2. חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר. 

3. משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתותלמשך כ-10 דקות. 

4. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. 

5. חותכים את העגבניות והבצל לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון. 

6. מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות ובצל ירוק.

צילום: נופר בוגנים

Related Post

מתכוני חג למבודדים

Posted by - 30 במרץ 2020 0
כמעט כולנו מבלים שעות ארוכות בבית בתקופה האחרונה ,חלקנו בבידוד וזה בדיוק העת לנצל את הזמן להתנסות ולבשל. אז ברוח…

מתכון מרק קובה דלעת

Posted by - 14 בנובמבר 2024 0
  מאת: השף גיל אבירם וסולתם. מצרכים למרק: 2 בצלים בינוניים חתוכים גס 4 שיני שום מעוכות חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס 3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים 500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3 4 כפות רסק כף גדושה מלח כפית פלפל שחור טחון כף סוכר מיץ מלימון שלם סחוט.   אופן ההכנה: מאדים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב קלות. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה שתיים. מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות. מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.…