כבכל שנה, מציינים במד"א בטקסים מיוחדים את יום הזיכרון שחל השבוע. נציגי מד"א ישתתפו בטקסים ויניחו זרים בבתי העלמין ובאנדרטאות ברחבי הארץ * בטקס המרכזי במרכז מגן דוד אדום הוקראו שמות הנופלים מקרב משפחת מד"א
לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, במד"א ערוכים בהערכות מיוחדת. החובשים והפאראמדיקים של מד"א פרושים בכל רחבי הארץ על מנת לאבטח רפואית את אירועי יום הזיכרון, באתרי ההנצחה ובתי העלמין הצבאיים בהם יתקיימו עצרות זיכרון. במד"א 138 משפחות ששכלו את יקיריהן במערכות ישראל, בפעולות איבה ובעת שירותם הצבאי. כמדי שנה נערך הטקס המרכזי במרכז מד"א בנוכחות הנהלת הארגון, משפחות שכולות, עובדים ומתנדבים.
אחד העובדים הוא הרב ד"ר דוד יעקב הלוי אפלבום ז"ל, שנרצח בפיגוע התאבדות בירושלים בשנת 2003. הרב ד"ר אפלבום נולד בארצות הברית בשנת 1952. בשנת 1972 סיים לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, וכעבור שנתיים סיים תואר שני בביולוגיה. הוא המשיך ללימודי רפואה ובשנת 1978 הוסמך לדוקטור לרפואה. בשנת 1977 נישא לדבורה ובשנת 1981 עלו לישראל יחד עם שני ילדיהם והתיישבו בירושלים. כאן נולדו להם עוד ארבעה ילדים.
הרב ד"ר דוד אפלבום החל את דרכו במד"א בירושלים בשנת 1983 כשניהל את מערך הניידות לטיפול נמרץ בירושלים, תפקיד בו החזיק עד יום הרצחו. בנוסף לכך, הקים וניהל את מרפאת "טרם" לרפואה מיידית, מרפאה שפעלה בבניין מד"א בירושלים והעניקה טיפול מיידי לזקוקים לו. בשנת 2002 מונה למנהל המחלקה לרפואת חירום בבית החולים שערי צדק בעיר, ובמשך כל התקופה המשיך במקביל גם את תפקידו בניידות לטיפול נמרץ של מד"א.
ביום שלישי, 9.9.2003 פוצץ מחבל מתאבד את חומר הנפץ שנשא על גופו בתוך בית קפה "הלל" ברחוב עמק רפאים בירושלים. שבעה אנשים נרצחו בפיגוע ובהם הרב ד"ר דוד יעקב הלוי אפלבום ובתו נאוה אפלבום ז"ל שנרצחה יום לפני חתונתה. הרב ד"ר אפלבום היה בן 50 במותו. הוא הותיר אחריו אישה, שני בנים, שלוש בנות ואחות. הרב ד"ר אפלבום ובתו נאוה הובאו למנוחות בבית העלמין בהר המנוחות בירושלים ונטמנו זה לצד זו.
מספרים על הרב ד"ר דוד אפלבום שהיה אחת הדמויות החשובות בביסוס תחום הרפואה הדחופה בארץ, את ניסיונו במד"א ובחדר מיון צירף לפיתוח מושג חדש, מבוסס על מודל מרכז לרפואה דחופה (urgent care center) שקיים כבר בארה"ב. מושג זה הוגדר כחדר מיון אלטרנטיבי שמטפל במגוון מקרים דחופים אשר אינם מצריכים את משאבי בית החולים. הוא טיפל במאות מקרים של תאונות, מקרי טראומה, התקפי לב ופיגועי טרור. כך, בעיצומו של פיגוע טרור במרכז העיר בירושלים, בקור רוח האופייני לו, הוא ניתח פצוע. על האומץ שגילה במקרה זה קיבל בשנת 1986 "פרס יושב ראש הכנסת לאיכות החיים תשמ"ו". דוגמתו האצילה ממשיכה לעורר השראה והערצה בקרב משפחתו, עובדיו, תלמידיו, עמיתיו ואלפי המטופלים שזכו להכיר אותו וללמוד ממנו.
יוני יגודובסקי, שבעבר עבד לצד הרב ד"ר אפלבום כפראמדיק וכמנהל מרחב ירושלים במד"א סיפר: "לד"ר אפלבום ז"ל היה ניסיון רב וטובת החולה עמדה תמיד לנגד עיניו – כך הוא חינך את צוותי מד"א. ד"ר אפלבום ז"ל פעל רבות להרחבת הידע של הפרמדיקים והחובשים בעיר, תוך ביצוע השתלמויות וחקר מקרים. תמיד תמך באנשים וקידם אותם מקצועית, לא רק בתוך מד"א אלא גם מחוץ לארגון, הוא היה רופא עם ידע בלתי רגיל, קפדן מאוד ברפואה וברמת השירות. הוא ידע לעבוד ולדבר עם כל אחד בגובה העיניים, גם עם הקולגות וגם עם המטופלים. לכתו היא אובדן גדול מאד עבורנו ועבור כל מי שהכירו ועבד לצידו. יהי זכרו ברוך."
מנכ"ל מד"א, אלי בין: "במהלך השנים, מאז הקמתה של מדינת ישראל, מצטרפים לצערנו חללים רבים למשפחת השכול. בין החללים היה גם אחד מטובי בניה של משפחת מד"א – הרב ד"ר דוד אפלבום ז"ל, שנרצח יחד עם ביתו נאוה ז"ל בפיגוע טרור אכזרי. לכתו בטרם עת של הרב ד"ר אפלבום ז"ל היא אבדה קשה מנשוא וזכרונו הולך איתנו שנים ארוכות. אני מחזק את משפחת אפלבום שהם מלח הארץ וממשיכי דרכו ברוח ההתנדבות במד"א במובן המובהק ביותר של ההגדרה. עובדי ומתנדבי מד"א מחבקים לאורך כל השנה ובמיוחד ביום הקשה הזה את משפחתו ואת כלל המשפחות השכולות במדינת ישראל. מי ייתן ולא נדע עוד צער".