ברכות, הפכתם להורים! יחד עם ההתרגשות, החיבוקים והריחות המתוקים של תינוקות, נכנסה לחייכם מציאות חדשה – כזו שמלאה בלילות לבנים, ריבים על מי קם, וחיפוש אינסופי אחר גרביים תואמות. נדמה שזוגיות, שהייתה פעם בראש סדר העדיפויות, נדחקה לאחור, ותפסה את מקומה ברשימת ה”כשיהיה זמן”.
בואו נדבר על זה רגע, באמת. למה זה כל כך קשה? ומה אפשר לעשות באמת כדי להחזיר את הניצוץ, גם כשהבית עמוס, העייפות משתלטת וזמן איכות מרגיש כמו חלום רחוק?
איך ההורות משנה את המשוואה הזוגית?
הורות היא מהפכה. פתאום, משניים שהיו צוות מגובש, מתווספת אחריות אדירה שמחייבת חלוקת תפקידים, התמודדות עם דאגות חדשות ולעיתים גם פחות סבלנות. ההורות מגלה לנו צדדים חדשים בבן/בת הזוג – חלקם נהדרים וחלקם… פחות.
המפתח הוא לא להיבהל. מדובר באתגרים טבעיים לחלוטין. ההורות אמנם משנה את הכללים, אבל היא יכולה גם להיות הזדמנות לחזק את השותפות, אם יודעים כיצד לגשת לכך נכון.
אז איך שומרים על חיבור זוגי בהורות אינטנסיבית?
הנה כמה רעיונות פרקטיים שיכולים לעזור לכם לשמור על החיבור הזוגי בתוך שגרת ההורות:
1. “אני רואה אותך” – פרויקט הכרת תודה יומיומי
כל ערב, לפני השינה, הקדישו דקה אחת בלבד להדגיש דבר אחד טוב שבן/בת הזוג עשו היום. זה יכול להיות מחווה קטנה כמו הכנת קפה בבוקר, טלפון התעניינות באמצע היום או משהו גדול יותר. התרגיל הזה עובד כמו קסם – הוא מזכיר לכם לשים לב לרגעים יפים, דווקא בתוך הטירוף היומיומי.
2. לגנוב רגעים – בתכנון מראש
לוחות זמנים עמוסים הם מציאות קיימת, אבל מה קורה אם תתכננו זמנים קטנים מראש? לדוגמה: לקבוע שמדי יום ראשון בבוקר (אחרי שהילדים בגן/בבית הספר), אתם שותים קפה יחד – אפילו 15 דקות. הציפייה המשותפת לרגע הזה תהפוך אותו למשמעותי יותר, גם אם הוא קצר.
3. להפוך תלונה לבקשה – איך למצוא את הפתרון במקום את התסכול?
לפעמים, כשאנחנו לא מרוצים, אנחנו נוטים להתלונן – “למה אף אחד לא עוזר לי עם המטלות?”, “נמאס לי שהכל עלי!” אבל מה אם היינו מנסים לשנות את הגישה? במקום לתקוף או להאשים, אפשר להפוך את התלונה לבקשה ישירה וברורה.
לדוגמה, במקום לומר: “למה אתה לא רואה שאני צריכה עזרה?”, אפשר לנסח את זה כך: “הייתי מאוד מעריכה אם תוכל לעזור לי עם הילדים עכשיו”. ברגע שהפנינו את תשומת הלב לבקשה ולא להאשמה, השיחה הופכת לפרקטית וכוללת הרבה פחות תסכול.
לסיום: האהבה היא לא פרויקט – היא הזדמנות
בתוך כל הטירוף של הורות וזוגיות, קל לשכוח שהשניים האלו לא חייבים להתנגש. זוגיות טובה היא קרקע יציבה להורות בריאה ומודלינג חשוב לילדים שלנו.
אז כן, זה מאתגר – אבל גם מתגמל. כל רגע שאתם משקיעים בזוגיות הוא רגע שהילדים שלכם מרוויחים הורים מחוברים, אוהבים, ואפילו… קצת מאושרים יותר. מאחלת לכן יום אהבה שמקרב, משמח וממלא את הלב.
» מאיה קאופמן דוד
מרצה, מנחה ומדריכת הורים בגישת אדלר.
מתמחה בגיל הרך, הורות לילדים
עם קשב וריכוז ובעיות גמילה