יצאה קולקציה חדשה לשנת 2019 של מוצרי שוקולד שמייצרים בני נוער במסגרת המיזם החברתי "גוונים של מתוק" הפועל במית"ר "נירים".
מיזם שוקולד הבוטיק "גוונים של מתוק", פרויקט להעצמת נוער בסיכוי, הוציא קטלוג מעודכן לשנת 2019 ובו ליין חדש של מוצרי איכות המיוצרים על-ידי בני נוער במית"ר "נירים" בשכונת גבעת אולגה.
מיזם השוקולד החל לפעול לפני כשנתיים במית"ר "נירים" שהינו מרכז תומך רב תחומי לנוער, הפועל כחלק מרצף השירותים של מחלקת הנוער והצעירים של אגף הרווחה בעיריית חדרה, בשיתוף עמותת "נירים" ע"ש ניר קריצ'מן ז"ל, לוחם שייטת בן חדרה שנפל בפעילות מבצעית בשנת 2002. הפעילות במית"ר מיועדת לצמצם את תופעת הניתוק בקרב בני נוער במצבי סיכון וסכנה באמצעות מענה חינוכי-טיפולי רב תחומי מתואם בקהילה. המטרה הינה להציע מסגרת חיים נורמטיבית יותר, הכוללת הקניית כישורי חיים, תעסוקה ולימודים, והכנת בני הנוער לחיים עצמאיים.
מיזם שוקולד הבוטיק מופעל במית"ר על-ידי עמותת "גוונים של מתוק", כמיזם העצמה במימון וליווי השירות לשיקום נוער במשרד העבודה והרווחה והשירותים החברתיים, ביטוח לאומי וציונות 2000.
מנהל מית"ר "נירים" שלומי פורקוש מזמין את הציבור להיכנס לקטלוג, להתרשם, להזמין, להעביר לוועד העובדים בארגון, משאבי אנוש או כל לקוח פוטנציאלי שירכוש מארזי שי ובכך יסייע להצלחת המיזם ויאפשר יותר שעות העסקה של בני נוער.
השוקולדים מיוצרים מחומרי גלם איכותיים, כאשר בני הנוער המייצרים מקבלים שכר על עבודתם. איכות השוקולד ומגוון סוגי המארזים נוחלים הצלחה רבה ונרכשים על-ידי לקוחות פרטיים, חברות עסקיות, גופים ציבוריים ועוד.
במסגרת "גוונים של מתוק" עוברים בני הנוער הכשרה מקצועית של ייצור שוקולד אשר במסגרתה הם מוסמכים כשוקולטיירים, לומדים כיצד לייצר מגוון פרלינים ושוקולדים משובחים, בהנחיה צמודה של שוקולטיירים מקצועיים ובליווי צמוד של צוות חינוכי, ומועסקים כעובדים וכצוות עיקרי במיזם. בעבודה במיזם ניתן דגש מיוחד למיומנויות תעסוקתיות, מיומנויות רכות של מוטוריקה עדינה, ויסות התנהגות וכישורי חיים החיוניים כמכלול לכניסתם לשוק העבודה והמשך לימודים מתקדמים בתחום.
הייצור והמכירה מעלים אצל בני הנוער את הביטחון העצמי ומסייעים בגיבוש כישוריהם החברתיים. העבודה מקנה להם הרגלי עמידה ביעדים ובלוחות זמנים, לקיחת אחריות ופיתוח יכולות תקשורת בין אישית. בני נוער עוברים תהליך של התפתחות אישית והעצמה הנובעים מגילוי יכולות חדשות בעצמם ומחוויות תקשורת חיובית עם הסביבה.
פורקוש מציין ת הרוח הגבית והעידוד של מנהלת מחלקת הנוער והצעירים באגף הרווחה ורדה ביטון, ואת מנהלת האגף זיוה היימברג אשר שמה את נושא בני הנוער בקדימות ראשונה.