השניצלים של דודה תקווה, החמין של דוד ישראל, והדג המפורסם של אמא רחל. הגיע הזמן לשדרג את ארוחת החג ולהכניס קצת גיוון לשולחן עם כמה מנות מיוחדות שלא רואים כל יום. צלעות כבש ברוטב פירות יער, פשטידת תפוחי אדמה ובשר שמשלבת טעמים מפתיעים. מתכונים שירעננו את הארוחה, ויפתיעו את האורחים. הגיע הזמן לצאת מהשגרה וליהנות מארוחת חג מקורית!
מאת : מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch .
צלעות כבש ברוטב פירות יער
מצרכים:
לרוטב פירות היער:
- 1 כפית סוכר
- 100 מ"ל מים
- 200 גרם פירות יער קפואים
למיונז עשבי התיבול:
- 1 ביצה
- ½ לימון
- מלח
- עשבי תיבול: עירית, נענע, בזיליקום, פטרוזיליה
- 200 מ"ל שמן חמניות
לירקות:
- גזרים קטנים
- כרובית בשלושה צבעים
לצלעות הטלה:
- 6-8 צלעות טלה
- מלח
- שמן זית
אופן ההכנה:
עבור רוטב פירות יער: מחממים את המים עם הסוכר בסיר עד שהם רותחים ומקבלים מרקם סירופי. בשלב זה, מוסיפים את פירות היער ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, במשך 15 דקות. אם יש צורך, טוחנים ושומרים בצד.
עבור המיונז: חולטים את עשבי התיבול, מקררים במי קרח ואז שמים את העשבים עם מעט מהשמן בכוס בלנדר. טוחנים היטב, מסננים ושומרים. באותו כלי, מוסיפים את הביצה, מיץ הלימון, מלח לפי הטעם ושמן העשבים. מתחילים לערבל מבלי להזיז את הבלנדר עד שהמיונז מתמצק. ברגע שזה קורה, ממשיכים להוסיף את שמן החמניות בהדרגה עד שמתקבל מיונז חלק ושומרים בבקבוק.
עבור הירקות הטריים: מנקים היטב את הירקות, חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הגזרים לארבעה חלקים. מבשלים במים רותחים עם מעט מלח למשך 2-3 דקות עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים. מסננים ומעבירים למי קרח בכדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.
עבור צלעות הטלה: מתבלים את הבשר משני הצדדים, מחממים שמן זית על הגריל ומטגנים את הצלעות למשך 2-4 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות. מגישים על צלחת גדולה, מקשטים בנקודות מיונז עשבי תיבול, הירקות הטריים ומסיימים בנגיעה של רוטב פירות יער.
פשטידת תפוחי אדמה ובשר
מצרכים:
לפשטידה:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 80 גרם נקניקיות, חתוכות לקוביות
- 1 בצל
- 100 מ"ל שמנת סויה או שמנת ריצ' לבישול
- 100 גרם גבינת טופו קרמית
- 3 ביצים
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- 80 גרם מרגרינה
להגשה:
- כתף בקר מעושן
- גבינת טופו קרמית
- בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מקלפים וקוצצים חצי מתפוחי האדמה. מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות או עד שהם רכים. מועכים את תפוחי האדמה ומניחים בצד.
חותכים את הנקניקיות לקוביות קטנות ומזהיבים אותן במחבת עם הבצל הקצוץ ומלח.
מקלפים את שאר תפוחי האדמה ומגררים אותם לקערה גדולה. מוסיפים את תפוחי האדמה המעוכים, הבצל והנקניקיות, גבינת הטופו, שמנת הסויה או הריצ' והביצים. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
מערבבים היטב ומעבירים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב-200 מעלות למשך שעה. לאחר שיוצא מהתנור, מניחים להתקרר 15 דקות.
חותכים את הפשטידה לפרוסות ומזהיבים משני הצדדים במחבת עם מרגרינה.
מגישים עם כף גבינת טופו, פרוסת כתף בקר מעושן ובצל ירוק קצוץ.