חופש חנוכה מביא איתו שמונה ימים שגשומים להעביר בבית עם הילדים. הזדמנות נפלאה לבשל ארוחת ערב בריאה ופשוטה יחד וליצור זיכרונות מאושרים. גווקמולה טרי שהילדים ייהנו לנגב עם נאצ'וס, נאגטס עוף בציפוי קורנפלקס קריספי במיוחד, ומוס שוקולד קל להכנה
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
אם בחרתם להכניס ילדים למטבח חשוב לשמור על מתכונים קלים וטעימים. כאלו שיאפשרו לכם להנות יחד מתהליך העשייה, ויניבו תוצרים טעימים שהילדים ייהנו לאכול אותם ויתגאו בפרי ידיהם. 3 מתכונים קלילים לארוחה עם הילדים הם הדרך המושלמת לחגוג עוד ערב של הדלקת נרות.
ראשונה: גוואקמולה טרי עם נאצ'ס
גוואקמולי הוא מנה מושלמת להכין עם ילדים: פשוט מאוד, בריא וילדים נהנים לנגב אותו עם נאצ'וס פריכים.
רכיבים:
2 אבוקדו בשלים
1 עגבניה
רבע בצל
חצי זר כוסברה
לימון
מלח ופלפל
הכנה:
קחו 2 אבוקדו בשלים קלפו את הקליפה ומעכו בעזרת מזלג. הוסיפו מעט בצל בקוביות קטנות חצי זר כוסבה קצוץ דק ועגבניה אחת חתוכה לקוביות, ערבבו היטב הוסיפו מלח פלפל ומיץ לימון
עיקרית: נאגטס עוף המיוצרים באהבה
נאגטס עוף הם מנה קלאסית שהילדים מכירים מארוחות במקדונלדס ויתרגשו בוודאי להכין בעצמם בבית. ציפוי הקורנפלקס פריך במיוחד ויעניק את הקראנץ' שילדים (ומבוגרים) אוהבים.
רכיבים:
300 גרם עוף טחון
מלח פלפל ותבלינים לפי הטעם
2 כוסות קורנפלקס פתיתי תירס לא ממותק
2 ביצים
שמן חמניות
הכנה:
ערבבו את העוף הטחון עם מלח פלפל ותבלינים נוספים שהילדים אוהבים (אפשר: מעט חרדל, שום כתוש אורגנו, אבל שימו במידה מאחר וילדים לא אוהבים טעמים חזקים). ערבבו לעיסה ואז צרו בעזרת הידיים קציצות קטנות ומאורכות.
רסקו בקערה 2 כוסות קורנפלקס עד לרמת אבקה. טרפו שתי ביצים בקערה, טבלו בהן את קציצות הנאגטס וצפו באבקת הקורנפלקס
חממו במחבת עמוקה חצי כוס שמן חמניות וטגנו את הנאגטס משני הצדדים.
קינוח: מוס שוקולד
מוס שוקולד אולי נראה מורכב אך למעשה מדובר במנה קלה להכנה שמשלבת את אהבתם של ילדים לקינוחים שוקולדיים עם אהבתם של מבוגרים למרקם העשיר של המוס.
רכיבים:
180 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
250 מל שמנת מתוקה 38%
הכנה:
ממיסים את השוקולד בקערת אל-חלד מעל אדי מים רותחים. לאחר ההמסה מוסיפים את החלמונים של הביצים והשמנת, מעט מלח וכפית תמצית וניל, מערבבים הכל היטב. בקערה נוספת, מקציפים את החלבונים של הביצים יחד עם אבקת הסוכר עד שלקבלת קרם יציב. משלבים את קרם הביצים בתערובת השוקולד בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד, מוזגים לכוסות ומצננים במקרר 3 שעות לפחות.
תמונה ראשית: קרדיט סטודיו TEKA