אי אפשר לדבר על חג השמן בלי לדבר על תפוח אדמה, על שלל צורותיו, שתמיד מגיע טעים, מנחם ו… עם שמן. אבל אם כבר חנוכה, למה לא ליהנות עד הסוף? בסופו של דבר, זו מצווה לאכול שמן בחג!
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
מגדל תפו"א קריספי
רכיבים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח ורוד
פלפל לפי הטעם
1 כף טימין יבש
1 כף רוזמרין יבש
1 כף אורגנו
1 כף שום טחון
1 כף אבקת בצל
1 כף אגוז מוסקט
פטרוזיליה יבשה
הוראות הכנה:
שוטפים היטב תפוחי אדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות. ניתן להשתמש גם במנדולינה.
מניחים את הפרוסות בקערה, מתבלים אותן בשאר המרכיבים ומערבבים היטב עם הידיים.
משמנים כמה תבניות מאפינס וממלאים אותן בפרוסות תפוחי האדמה.
אופים ב-180 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות, או עד שתפוחי האדמה פריכים וזהובים.
מגישים חם, מפזרים מעט טימין ופטרוזיליה מיובשים מעל וטובלים ברוטב האהוב עליכם.