"אל תשכחו אותי"

9 0

כך קראה דיירת בבית האבות הסיעודי "משכנות אחוזת השרון" לבני משפחתה במהלך מבצע שקיימה עיריית נתניה היום להפגיש בין הדיירים הסיעודיים ובני משפחתם אחרי חודשיים שלא התראו בשל הקורונה

אחרי כמעט חודשיים שלא התראו דיירי בית האבות הסיעודי "משכנות אחוזת השרון" עם בני משפחתם בשל מגיפת הקורונה, זכו דיירי בית האבות הסיעודיים למפגש מרגש עם בני משפחתם באמצעות מנוף מיוחד שהוזמן ע"י עיריית נתניה עד לגג בית האבות – שם הצליחו להתראות, לשוחח ואף הקדישו שיר לבן המשפחה האהוב.

הרעיון נולד לאחר שתושבת העיר התקשרה למנהלת אגף רבעים ושכונות, כנרת מנטין, וסיפרה לה שלא ראתה את אביה חודשיים ימים והיא מתגעגעת. "אז נולד הרעיון שצריך לעשות משהו כדי להפגיש בין דיירי בית האבות ובני המשפחה", מספרת מנטין.

"הבנו את הצורך החשוב הזה ואת הקושי ההדדי, הן של הקשישים והן של המשפחות המרוחקות. לאחר חשיבה במינהל התפעול בניהולה של ליזי אורון, פנינו בעידודה של ראש העיר מרים פיירברג-איכר לחברת מנופים שתסייע לנו בהרמת במה עבורה המשפחות עד לגובה גג בית האבות, באופן בו יוכלו לראות אחד את השני ולשוחח".

האופן בו "ביקרו" המשפחות את דיירי בית האבות התנהל בצורה מאורגנת ומסודרת לפי רשימה שהוכנה מראש, כאשר כל משפחה בחרה שיר ע"פ בקשתה וכשעלה בן המשפחה על במת המנוף לראות את יקירו, נשמע השיר בקול.

"היה כ"כ מרגש לראות את זה, הגיעו אחים, ילדים, נכדים ונינים, כל אחד קיבל רמקול והם דיברו ביניהם, זה היה מרגש עד דמעות. אחת הקשישות צעקה לילדיה 'אל תשכחו אותי' ומשפחתה ענתה לה שהם מתגעגעים ויבואו לבקר כאשר הקורונה תיעלם ולא תהיה סכנה. המשפחות הללו לא נפגשו קרוב לחודשיים ואני שמחה שהצלחנו להפגיש בין עשרים משפחות ליקיריהם".

צילום רן אליהו

Related Post

השכונות המבוקשות בנתניה

Posted by - 28 בפברואר 2018 0
נתניה צומחת בקצב מטורף בשנים האחרונות. בעבר, היה מדובר בעיר בשולי גוש דן שלא נהנתה מיוקרה רבה ורבים לא רצו…

חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן הריאה

Posted by - 8 בנובמבר 2021 0
גורם הסיכון העיקרי לסרטן הריאה הוא עישון פעיל וסביל .הרוב המוחלט של המאובחנים עם סרטן הריאה הם מעשנים או שעישנו בעבר. בשנת 2022 יתבצע בישראל מחקר חלוץ להערכת ישימות התכנית לגילוי מוקדם אפקטיבי לסרטן הריאה.…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות