קבוצת יזמים ומתכנתים ישראלים, דור שלישי לניצולי שואה, פיתחה כלי חדש העושה שימוש בבינה מלאכותית בכדי לנסח תגובות לפוסטים אנטישמיים או מכחישי שואה.
בכל יום מתפרסמים כ-700 פוסטים מכחישי שואה, כאשר 70% מהפוסטים נשארים ברשת ולא נמחקים. מיזם התנדבותי חדש שואף לתת מענה לבעיה הזו.
המיזם החדש הנקרא SAVEE , מאפשר למי שנתקל בתוכן אנטישמי ברשת, לנסח בקלות תשובות מבוססות. "הנתונים מראים שכמות החשיפות לפוסטים אנטישמים עומדת על כ- 7.3 מיליון משתמשים ליום", מתאם עופר נידם יזם, מהנדס וממפתחי SAVVE, "בתוך כך, יש הרבה ישראלים טובים ואכפתיים שמשיבים לטענות הללו ברשת, פיתחנו את SAVEE כדי לתת לאותם אנשים טובים כלי שיסייע להם.
נידם מסביר כיצד זה עובד: "אם נתקלתם בטענה אנטישמית או הכחשת שואה, תוכלו להקליק על SAVEE. הכלי ינסח עבורכם הסבר רהוט ואינפורמטיבי". נידם מוסיף על אופי המערכת: "לנו בתור מפתחים היו שני דברים ששמנו בראש מעייננו. הדבר הראשון הוא דיוק. בינה מלאכותית נוטה להיות לא לדייק בעובדות לעיתים, כמו למשל ChatGPT . הכלי שפיתחנו אמנם מתבסס על Botify של אליה ליבשיץ (אחד מחברי הצוות) שלמעשה פועל באמצעות ממשק תכנות היישומים של ChatGPT. אך בניגוד ל ChatGPT -שחולש על כל הרשת, אנחנו הגדרנו לכלי שלנו להתבסס אך ורק על מקורות מידע אמינים כמו למשל האתר של יד ושם. הדבר השני ששמנו עליו את הדגש הוא הנימה של התשובה. בסופו של דבר, אני לא בא לשכנע את אותו אנטישמי שמפיץ שנאה ברשת, אלא את אותם אנשים שנחשפים אל התוכן. מדובר באנשים שהם לא בהכרח אנטישמיים, אלא פשוט נחשפים למידע מוטעה. אם אני רוצה לשכנע אותם אני צריך לגשת אליהם בעדינות ולא בצורה מתלהמת. לכן הכלי מתוכנת להיות ענייני ולא "מתנגח" ".
בשבוע האחרון עשה המיזם צעד משמעותי, כאשר גוגל אישרה אותו והכניסה אותו לחנות שלה. "זה אומר שגוגל מאשרת שהתוכנה שלנו לא זדונית, כך שעכשיו כל אחד יכול להיכנס לחנות, להוריד את התוסף בחינם לגוגל כרום ולהשתמש בSAVEE-," מתאר נידם. נידם מוסיף כי בשלב הבא, הצוות שואף שהכלי החדש יוכל לסרוק את הרשת באופן עצמאי ולהשיב לטענות האנטישמיות.