אין זה סוד, שרבים מאיתנו מעלים במשקל במהלך תקופת החורף. על השאלה למה מעלים משקל בחורף עונה נועה פרומן, מפתחת השיטה "לרזות, לאכול וליהנות".
אנשים רבים מתלוננים שבחורף הם מעלים במשקל ומספרים לעצמם תירוצים רבים. כן, רבים מדי "נופלים" מדי עונת חורף למלכודת האשליה של ההסתתרות תחת הסוודרים והמעילים הגדולים.
למה קשה לשמור על משקל בעונת החורף?
"מזג האוויר הקר גורם לנו לצאת פחות מהבית ולשהות בו שעות ארוכות, מה שמוביל לפיתוי המקרר. הקור והשעמום פשוט גורמים לנו לאכול יותר. ולא רק, פשוט קשה יותר לצאת לפעילות ספורטיבית והעדפה היא להתכרבל בשמיכה ולצפות בסרט טוב. גם לירידה במספר שעות היום ומזג האוויר הקריר השפעה ישירה המובילה להפחתה בהפרשת הסרוטונין. הפחתה זו מגבירה את תחושת הרעב, יוצרת תשוקה מדומה לפחמימות ומתוקים. תופעה נוספת קשורה לצורך מופחת שלנו בנוזלים, בעיקר מים, ואם כבר רבים מאיתנו בוחרים במשקה מנחם וחם כדוגמת כוס שוקו.
האם ניתן לומר, שגם המזון שאנו מכינים לעצמנו בחורף שונה?
"בוודאי. בחורף, מרביתנו מעדיפים אוכל מבושל ופחמימות ופחות אוכלים ירקות טריים. הירקות עשירים בסיבים תזונתיים שעוזרים לתחושת השובע. כאשר מצד אחד אנחנו מגבירים את כמות הפחמימות והסוכרים, ומנגד מפחיתים פעילות ספורטיבית ואכילת ירקות טריים, התוצאה היא עלייה במשקל".
איך נצליח להגיע לקיץ עם אתו משקל או אפילו להפחית?
"בכל ארוחה יש לשלב ירקות טריים. אני ממליצה ללקוחות שלי להוציא את הירקות בבוקר מהמקרר ובצורה כזאת הם גם פחות קרים וגם יש לנו את הכמות הרצויה לאותו יום. חשוב לשלב פחמימות, אך לא פחות חשוב לצרוך פחמימות מורכבות ומזינות כמו לחם 100% כוסמין או שיפון, קוואקר, אורז מלא, קינואה. אם כבר שתייה אז מומלץ לאכול מרק. הוא מחמם, מנחם, משביע ומזין. הוא יכול לשמש ארוחה בפני עצמה אם יכלול ירקות, דגנים, קטניות, או דל קלוריות עם ירקות בלבד. בכל מצב, חשוב להרבות בשתייה גם כשלא מרגישים צמא. מי שפחות אוהב מים, יכול להכין לעצמו חליטת צמחים וכמובן אכילת ארוחות מסודרות. ככל שנשקיע יותר בסדר יום באוכל, כך נגדיל הסיכוי להימנע מאכילה חפוזה מול הטלוויזיה.
*הכותבת, נועה פרומן, היא מפתחת השיטה של נועה – לרזות, לאכול וליהנות. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016
התמונה באדיבות נועה פרומן