עם תחילת מגיפת הקורונה, אי אז במרץ 2020, הודו נסגרה לחלוטין לתיירות חוץ. השלטונות בהודו לא אפשרו כניסת תיירים למדינה במשך יותר משנה וחצי.
עבור ישראלים רבים, שהודו בשבילם היא כמו בית שני, זו הייתה מכה די רצינית והגעגועים לתת-היבשת רק הלכו והתעצמו.
אז עכשיו אפשר להכריז באופן רשמי כי הודו נפתחה שוב לתיירות חוץ. במדריך הבא נסביר לכם איך אפשר להנפיק ויזה להודו בקלות ובמהירות והכל בלי לצאת מהבית.
מי צריך ויזה להודו?
ראשית חשוב להבין כי הרוב המוחלט של אזרחי העולם צריכים להנפיק ויזה בטרם נסיעתם להודו. כך גם אירופאים, אמריקאיים וקנדים, וכמובן גם אנחנו הישראלים.
איזה סוג ויזה ניתן להנפיק?
עד תחילת הקורונה, ההודים אפשרו להנפיק 3 סוגים שונים של ויזות תיירות אלקטרוניות – ויזה ל-30 יום, לשנה ול-5 שנים.
כעת, עם פתיחת השערים במדינה, הרשויות ההודיות מאפשרות רק הנפקת ויזת תיירות אלקטרונית ל-30 יום.
נכון שעבור ישראלים רבים שאהבו להיזרק בהודו במשך חודשים, או שיצאו לטיול תרמילאים ארוך אחרי הצבא מדובר בחדשות בעייתיות, אבל זה בהחלט עדיף מהמצב שלא יכולנו בכלל לנסוע להודו.
מה תנאי הויזה?
הויזה כאמור תקפה ל-30 יום. 30 הימים מתחילים להיספר עם הכניסה להודו (ולא מרגע הנפקת הויזה).
יחד עם זאת, מרגע הנפקת הויזה, יש להכנס להודו בתוך 120 יום (4 חודשים).
עם ויזת התיירות האלקטרונית ניתן לבקר בהודו לכל מטרה תיירותית – שימו לב שאם מטרת הנסיעה אינה תיירותית (עסקים, רפואית ועוד) יש להנפיק ויזה מתאימה אחרת.
איך מנפיקים את הויזה?
ניתן להנפיק את הויזה באתר הרשמי של הרשויות ההודיות. אם אין לכם בעיה עם אנגלית מומלץ לבצע זאת ישירות מולם, כי כרגע השירות הוא בחינם.
ממלאים טופס המפרט את פרטיכם האישיים, תעסוקה, השכלה, שירות צבאי, וביקורים קודמים בהודו ובמדינות נוספות. לבסוף יש להעלות לבקשה צילום דרכון ותמונת פספורט של מבקש הבקשה.
אם אתם לא מרגישים בנוח עם אנגלית, או שטפסים ובירוקרטיה מפחידים אתכם, ניתן לפנות לויזה פרו – ויזה להודו שיסייעו לכם בהנפקת הויזה.
ממלאים טופס פשוט וקל בעברית באתר, וניתן אף להיעזר בנציגי השירות שלהם אם יש שאלות או בעיות, והכל בעברית.
שימו לב שבאתר הרשמי ההודי אין תמיכה וכמובן שאין שירות בעברית.
מה צריך בשביל הנפקת הויזה?
כדי להנפיק את הויזה האלקטרונית להודו, כל מה שצריך זה צילום של עמוד הפרטים האישיים בדרכון ותמונת פספורט שלכם.
צילום דרכון – יש להעביר צילום ברור של עמוד הפרטים האישיים בדרכון, שבו רואים את כל חלקיו ושום חלק אינו חתוך.
הדרכון צריך להיות תקף לחצי שנה לפחות מרגע הנפקת הויזה.
תמונת פספורט – יש להעביר תמונת פספורט שלכם, אך גם סלפי יהיה טוב. יש לוודא שאתם ללא משקפיים, ללא צל על הפנים, ועל רקע לבן (קיר לבן בהחלט יעשה את העבודה).
כמה עולה הויזה?
עם פתיחת הודו לתיירים החליטו השלטונות בהודו להנפיק עד חצי מיליון ויזות תיירות בחינם. אם אתם מנפיקים את הויזה דרך האתר ההודי הרשמי, הויזה היא בחינם.
יחד עם זאת, אם אתם מעוניינים לקבל סיוע במילוי והגשת הטופס, עם תמיכה מלאה בעברית, בויזה פרו יעזרו לכם לעשות זאת במחיר הנמוך בישראל – 49 ₪ בלבד לויזה.
הכתבה נכתבה בשיתוף ויזה-פרו (VisaPro), חברה אשר מתמחה בהנפקת ויזות להודו. ניתן להיעזר בשירותי החברה להנפקת הויזה עם תמיכה מלאה בעברית.