איך בוחרים מכון טוב לויסות חושי אצל ילדים?

19 0

ויסות חושי אצל ילדים, ויסות חושי, הפרעות קשב וריכוז, טיפול רגשי בילדים, טיפול בהפרעות קשב וריכוז, חרדה חברתית, טיפול בחרדה חברתית.

ויסות חושי מלווה אותנו כל חיינו. כאשר ישנם קשיים בויסות חושי הדבר יכול ללוות אדם כל חייו ולגרום לו קשיים בתחומים אחרים כמו התחום החברתי והלימודי. החושים נמצאים בפעולה כל הזמן. בכל רגע נתון אנו קולטים מידע מהסביבה באמצעות אחד החושים ולרוב בעזרת כמה במקביל. במיוחד אצל ילדים החושים עובדים בצורה חזקה ומשמעותית בגלל הרצון הטבעי וגם הצורך לקלוט כמה שיותר, ללמוד ולהכיר את העולם. עם זאת, חייב להיות גם ויסות של המידע המגיע מהחושים. ללא ויסות יגיע עודף מידע וייצור בלגן.

מהו בדיוק ויסות חושי?

ויסות חושי הוא היכולת לסנן את המידע המגיע מהחושים, באמצעות תהליך של עיבוד הכולל קלט ופלט, הותרת המידע החשוב וסינון המידע שאינו נחוץ כרגע. גם המידע שנשאר צריך להיות בעוצמה מתאימה כדי שנוכל להפיק ממנו תועלת. ממש כפי שמוזיקה נעימה הופכת לצורמת כאשר העוצמה גבוהה מדי, כך גם מידע שתורם לנו יאבד מיעילותו אם נקלוט אותו בעוצמה רבה מדי. המשמעות של ויסות חושי אצל ילדים היא רבה ותשפיע מאוד על חייהם. הפרעות בויסות החושי יביאו להפרעות בכל תחומי החיים ובמעגלים השונים, מהמעגלים הקרובים כמו המשפחה ועד מעגלים רחוקים יותר כמו בית הספר.

הפרעה בויסות החושי מתחלקת למספר סוגים – מה כוללת?

רגישות יתר או תגובתיות יתר סנסורית:

ילדים אלה יחוו גירויים בעוצמה גבוהה מאוד ולכן כל גירוי, גם בעוצמה בינונית יתקבל אצלם בעוצמה גבוהה מאוד. כך למשל טפיחה על הגב תתקבל כמו מכה חזקה. ילדים אלה ישתדלו להימנע מגירויים בגלל העוצמה החזקה ואי הנוחות הרבה שהם גורמים. אם הדבר לא מטופל הוא עלול ליצור חרדה חברתית.

תת רגישות עם חיפוש גירויים:

ילדים אלה זקוקים לגירוי חזק במיוחד על מנת שירגישו אותו בעוצמה רגילה. לכן הם יחפשו עוצמה חזקה מאוד לגירויים, למשל יחבקו חזק מאוד, יאהבו להתלכלך ולהתפלש בבוץ. בגיל בית הספר ילדים אלה מפתחים פעמים רבות הפרעות קשב וריכוז, אגרסיביות והתנהגות אימפולסיבית.

תת רגישות עם תת תגובתיות:

ילדים אלה חווים גירויים בעוצמה נמוכה ולכן גם מגיבים בעוצמה נמוכה ולעיתים באפאטיות. ילדים אלה יגלו פחות עניין בדברים, ילמדו פחות והתפתחותם יכולה להתעכב.

מה ניתן לעשות על מנת לטפל בהפרעה?

בעל המקצוע המוסמך לטפל בהפרעות אלה הוא מרפא/ה בעיסוק. חשוב לבחור מכון לריפוי בעיסוק אשר יבצע אבחון מקיף ויסודי לאבחון ההפרעה והגורמים לה. האבחון אמור להתבצע באמצעות תצפיות, שאלונים ומבחנים שונים. חשוב שגישתו של המכון לילד תהיה נעימה. טיפול בחרדה חברתית או טיפול בהפרעות קשב וריכוז חייבים להתבצע בקפדנות ויסודיות אך גם בסבלנות רבה. יש להתקדם עם הילד צעד אחר צעד. כדאי מאוד לקבל המלצות על מכון אשר סיפק טיפול טוב שגם הביא להתקדמות ולתוצאות חיוביות שנראות בשטח.

Related Post

כולם כבר יודעים: נתניה עיר בריאה

Posted by - 7 ביולי 2021 0
40 נציגי רשויות מקומיות הגיעו לנתניה ללמוד אודות קידום תחום הבריאות בעיר. לבאי הכנס הוצגו תכניות הבריאות ופרויקטים עירוניים משלבי…
כלי נגישות