אין סיכוי שלא שמעתם עד היום כל אמבטיית קרח.
זה כבר מתפשט בכל הארץ והעולם. והסטורי שלכם בטוח עמוס באנשים שכבר ניסו את השיטה וצילמו כדי לספר. אז במה מדובר? למה עושים את זה בכלל? ישבנו לשיחה עם גילי מלכה –
מבעלי סטודיו yoga wave שבין עיסוקיו הרבים, (קבלן בשעות הפנאי) הוא גם מורה נערץ ליוגה ונשימה ומעביר
סדנאות אמבטיית קרח בסטודיו שלו בגן שורק
מאת אור דרעי
השלט שתפס את עייני היה "חשיפה לקור בראי היוגה" , גילי תסביר לי מה זה זה אומר?
גילי מחייך חיוך רחב , שובה לב ומתאר בפשטות יחד עם התלהבות גדולה- "חשיפה לקור במיוחד באמצעות אמבטיות קרח, הפכה בשנים האחרונות לנושא פופולרי בעולם הבריאות והרפואה האלטרנטיבית."
למה בעצם דווקא הטיפול הזה צובר תאוצה?
"כי הוא מציע מגוון יתרונות, במיוחד עבור אנשים הסובלים מכאבי מפרקים או בעיות פיזיות אחרות.
אחת התופעות המעניינות שמתרחשות בזמן חשיפה לקור היא שחרורו של חלבון השור פריז מהכבד. חלבון זה מסייע בהגברת הכוח ובשיפור הביצועים הגופניים, מה שהופך את השיטה לאטרקטיבית במיוחד עבור ספורטאים ואנשים פעילים .
בנוסף טבילה באמבטיית קרח גורמת לשחרור אנדורפינים, ניאו אנדרלין ,הורמונים המשפרים את מצב הרוח ומסייעים בניהול והפחתת רמות החרדה והמתח."
ומי לא צריך בישראל 2024 להוריד את המתח?
מסתבר שהיתרונות לא הסתיימו וגילי ממשיך ומסביר: "יתרון נוסף שפגשנו הוא שיפור מטאבוליזם באמצעות הפעלת שומן חום.
רקמת שומן חומה היא סוג של שומן ששורף קלוריות כדי ליצור חום, כאשר נחשפים לקור קיצוני, כמו במהלך טבילה באמבטיית קרח, שומן חום מופעל, וגורם לשריפת קלוריות בעת חימום הגוף."
זהו?, ניחשתם נכון שוב חיוך והוא ממשיך
"לא סיימנו, היתרונות הבריאותיים של חשיפה לקור כוללים שיפור במערכת החיסון, הפחתת דלקות ואיזון במערכת העצבים.
המטרה היא להגיע לתחושת רווחה כללית ואם אפשר על הדרך לשפר את איכות החיים. למה לא."
אוקי, שכנעת אותי. אבל איך יודעים לאן ללכת? על מי אפשר לסמוך?
'"יש המון מדריכיי ומדריכות קרח מדהימים עם המון ידע ,מדהים לראות איך כל אחד ואחת לוקחים את למקום שלהם עם המון רצון לשרת להועיל ולהטיב עם המתרגלים ." אני בעצמי נעזרתי ונעזר עדיין בלא מעט ומשתף פעולה עם המון מדריכי קרח, מורים ליוגה ועוד…
בסדנאות שאני מעביר, אני שם דגש על כל ההיבטים הפיזיים והחשובים שאמבטית קרח מציעה, אך רוב המיקוד שלי הוא בהיבטים המנטליים . במהלך הסדנאות, אני עוסק ברעיון של ראיית הדברים ממקום יציב ונוח, גם כאשר אנו מתמודדים עם אי נוחות. אני מדגיש את אומנות השליטה בתשומת הלב, ושם דגש על החשיבות של הוצאת פעולה מטיבה, ולא אוטומטית, כמו יציאה מיידית מהאי נוחות והסטרס. הכוונה היא לפתח את היכולת להתמודד עם תחושות קשות בצורה מודעת ורציונלית, ולראות באי הנוחות הזדמנות לצמיחה אישית ולחיזוק החוסן המנטלי.
כמורה ליוגה ונשימה אני מאמין שהיכולת לשלוט בנשימה שלנו היא המפתח להגעה למצב של רוגע ושלווה פנימית, הנקרא סאטווי.
סאטווה זהו מצב שבו הכרה שלנו בהירה ורגועה, ואנו מסוגלים להתמודד עם אתגרים פיזיים ונפשיים בצורה טובה יותר.
אני בוחר להעביר סדנא רק אחת לשבועיים כדי לתת פוקוס מלא לתוכנית, לתירגול שיהיה בסדנא.
הסדנאות משלבות תרגול יוגה (אסאנה), תרגול נשימות (פראנימאה) וחשיפה לקור באמצעות אמבטיות קרח.
תרגול האסאנה מביא לזרימת דם טובה לגוף ומחזק את השרירים ופותח את שרירי הנשימה והנינוחות בעוד שתהליך הנשימות מעיר ומאיר את המודעות שלנו למצבנו הפיזי והנפשי עד לרזולוציות המעודנות ביותר כך שהערות והמיקוד מתגברים "
למה כל כך חשובה הנשימה?
"כשאנו מתמודדים עם הקור, אנו נדרשים להתרכז בנשימות שלנו, דבר שמקנה לנו כלים להתמודד עם מצבים קשים גם מחוץ לסדנאות.
החיים הם אוסף של אמבטיות קרח כל אחד ואחת ומה שמאתגר ומזיז אותו.
לאחד זה יהיה אכילה לשנייה בלימודים לאחר במערכות יחסים זה לא משנה כי חשיפה לקור קיצוני יפגוש את כולנו במצב של אי נוחות גם אם אתה מתרגל ותיק ובעל ניסיון ,פעם זה קשה וכואב ופעם חוווים אפילו חום ונועם. באמצעות התרגולים המשלבים, אנו לא רק מחזקים את הגוף, אלא גם מפתחים את הנפש. החשיפה לקור מציעה הזדמנות ללמוד על גבולותינו, על הכאב ועל היכולת שלנו להתעלות עליו. זהו תהליך שמחבר אותנו לגופנו ונותן לנו תחושת שליטה על המצב שלנו."
גילי מסכם במין שלוות נפש שמעורבת עם עוצמה וכריזמה מטורפת על השיטה שמעביר אצלו בסטודיו במושב גן שורק
"חשיפה לקור בראי היוגה"
בשילוב עם תרגול יוגה ונשימה, היא שיטה שמצאתי בה עוצמתית מאד לריפוי עצמי ולפיתוח חוסן גופני ונפשי. במיוחד בימים המבולבלים האלו.
בעזרת הכלים הללו, אנו יכולים להגיע למצב של בהירות פנימית ורוגע, תוך כדי שיפור הבריאות הפיזית "כשאנו מתמודדים עם הקור, אנו נדרשים להתרכז בנשימות שלנו, דבר שמקנה לנו כלים להתמודד עם מצבים קשים גם מחוץ לסדנאות.
איך זה עובד בחורף?
אמבטיית קרח בחורף היא חוויה מאתגרת אך מתגמלת. כאשר הטמפרטורות צונחות, הצורך להיכנס למים קרים הופך כמעט לבלתי נתפס. אבל הקור הזה, כמו כל דבר אחר, הוא רק תפיסה. הגוף מתמודד עם הקור בצורה שונה, וההכרה שלנו משפיעה על איך אנחנו חווים את התחושות הללו. בחורף, כשכמעט כולם מעדיפים להתחמם בבית, לצאת לאמבטיית קרח זו התמודדות עם הנוחות שלנו. אך דווקא שם, במים הקפואים, מתעוררת תחושת חיות עזה.
קשה יותר להניע את עצמנו לפעולה, אבל ברגע שאנחנו מצליחים, אנחנו מגלים כוח פנימי חדש ואנרגיה מחודשת. זהו תהליך של צמיחה אישית, שמזכיר לנו שהכל זמני והכל משתנה.