"אני מאמין שאם לתלמידים נוספים תינתן האפשרות להיפגש עם הצד השני מגיל צעיר, נוכל לבנות עתיד טוב יותר לכולנו." אורן ג'יאן, תלמיד כיתה י"ב לדיפלומטיה ותקשורת בינלאומית בתיכון "שרת" נתניה חותם את נאומו למוצת הביטחון של האו"ם השבוע.
מאת: יאיר ישראל
אורן ג'יאן, תלמיד כיתה י"ב לדיפלומטיה ותקשורת בינלאומית בתיכון "שרת" נתניה , נשא השבוע את נאומו בפני מועצת הביטחון של האו"ם.
אורן מספר ל"השבוע בנתניה" כי המסע שלו התחיל כשהוא בחר ללמוד דיפלומטיה ותקשורת בינלאומית בתיכון "שרת". "כאשר הגעתי ל"שרת" ידעתי שבמגמת דיפלומטיה אוכל לממש את הפוטנציאל שלי וללמוד על קשרים בינלאומיים".
דרך המגמה אורן משתתף בתכנית בשם Debate for Peace"" בה הוא לומד להכיר תלמידים מהחברה הערבית, ונפגש עם נציגים משגרירויות של מדינות רבות.
במסגרת התכנית אורן השתתף בפגישה בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני עם שגרירות בריטניה . בפגישה נציגים מהשגרירות שאלו על הפעילות בתכנית ובנוגע לסכסוך הישראלי פלסטיני. כעבור מספר שבועות קיבל אורן הזמנה מבריטניה הנשיאה הנוכחית של מועצת הביטחון לנאום במועצת הביטחון של האו"ם שהיא נשיאת מועצת הביטחון של האו"ם. והנאום כאמור התרחש השבוע.
אורן ג'יאן: "תמיד חלמתי לנאום באו"ם, אבל אף פעם לא האמנתי שאנאם במועצת הביטחון של האו"ם והנה זה קרה".
מהי מגמת הדיפלומטיה ?
מגמת הדיפלומטיה בבית הספר "שרת" משתמשת במתודולוגיית למידה פעילה, כאשר התלמידים מעורבים תוך צריכת ידע ומיומנויות המבוססים על מודלים חווייתיים.
"מלבד בחינת הבגרות הסופית, למגמה אין אפילו בחינות. במקום מבחנים פיתחנו שיטות המעריכות את כישוריהם ויכולותיהם של התלמידים בעולם האמיתי." מסבירה שרה דיין רכזת המגמה.
התלמידים נוהגים לנאום, לנהל דיונים, להשתתף בסימולציות. הם עובדים בצוותים, בפורומים בכיתה מלאה, ומחדדים את כישוריהם. הם משתתפים בכנסי מודל של האו"ם, בתחרויות, נפגשים עם אוכלוסיות מגוונות, מבקרים בשגרירויות ונפגשים עם דיפלומטים.
"גישה פדגוגית פעילה זו מעניקה לתלמידים ניסיון וכישורים מעשיים לניווט בעולם הגלובלי של ימינו והכל באנגלית" מוסיפה שרה.
אורן גי'אן: "כל החומר שלמדתי בדיפלומטיה עזר לי והכשיר אותי לדבר מול קהל, לכתוב נאום ברמה גבוהה, לדעת איך לקבל דעות שונות ואיך להביע את דעתי בצורה הטובה ביותר. מעבר לחומר הלימודי בכיתה דרך מגמת דיפלומטיה בבית הספר השתתפתי בכנסים של מודל האו"ם בהם למדתי גם על האו"ם, גם על בעיות וקונפליקטים ברחבי העולם, ופיתחתי כישורים רבים כמו יכולת שכנוע, דיבור מול קהל, כתיבת נאומים ושליטה בשפה האנגלית".
רוני גבאי מנכ"ל בית הספר שרת: "אני גאה באורן על ההשקעה, המחוייבות והדרך שעשה, זוהי גאווה עבורי לראות תהליך שעוברים תלמידינו, מה שהופך את החלום למציאות. דווקא בזמנים מורכבים אלו חשוב לדעת להתנהל במרחב הגלובלי, להיות תקשורתיים, לחפש חיבורים ולמצוא דרך להידברות".