אוכלים שמן

9 0

לאטקס טבעוני וסופגניית פירות

אנחנו מתרחקים ממנו בכל השנה, אבל כאשר חג החנוכה מגיע עושים הפסקה, ונהנים, כמצוות החג, מהמעדנים המטוגנים ורצוי כאשר הם חמים-חמים מהסיר או מהמחבת. לכבוד חג החנוכה – מתכון לאטקס טבעוני ללא ביצים, ולקינוח סופגניית פירות בבצק עלים שמעניקה גרסה צבעונית ומפתיעה לסופגנייה המוכרת 

המתכון הראשון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

המתכון השני באדיבות מושבניק עד הבית: אתר לרכישת פירות וירקות ישירות מן החקלאי

לטקס טבעוני

רכיבים (ל 16 יחידות):

450 גרם תפוח אדמה מגורר (בערך 2 תפוחי אדמה גדולים)

60 גרם קמח חיטה

50 גרם חלב סויה לא ממותק

15 גרם קמח תירס

10 גרם עירית קצוצה

10 גרם מלח או לפי הטעם

5 גרם שמרים

2 גרם פלפל שחור

גרידת לימון

25 גרם גבינה טבעונית מגוררת (לא חובה)

הוראות הכנה:

מסננים את תפוחי האדמה המגוררים בעזרת בד לסינון גבינה או מטלית מטבח ומהדקים לחילוץ הנוזלים.

יוצקים את תפוחי האדמה לקערה גדולה ומערבבים יחד עם שאר החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.

יוצקים למחבת עמוקה שמן חמניות ומניחים לשמן להתחמם. השמן צריך להגיע עד לגובה אצבע, מספיק על מנת לכסות מחצית מהלטקס במהלך הטיגון.

לוקחים חלק מהתערובת בעזרת שתי כפות ומניחים בשמן החם. ניתן לעגל את הקציצה עם קצה הכף בזמן שהיא במחבת – על אף שאין חשיבות לכך שהצורה תצא עגולה.

כשהלאטקס מזהיב, הופכים לצד שני ולא ממהרים קחו את הזמן כך שהלאטקס יתבשלו גם מבפנים, מוציאים מהמחבת ומניחים על צלחת מרופדת נייר סופג לספיחת עודפי השמן.

ניתן להגיש לצד יוגורט ועשבי תיבול או עם גוואקמולי וליים.

סופגנית פירות

רכיבים לסופגניות:

480 גרם בצק עלים

1 ביצה

4 פירות טריים חתוכים לבחירתכם
1 כף מים
3 כפות סוכר

רכיבים לזיגוג הלימון:
רבע כוס מיץ לימון
כוס 1 אבקת סוכר

אופן הכנת הסופגניות:
חממו תנור ל-180 מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית.
על משטח עבודה מקומח, שטחו את הבצק וחתכו אותו ל-24 עיגולים.
הניחו מעט פירות במרכז 12 מהעיגולים ופזרו מעליהם מעט סוכר.
הברישו את השוליים של העיגולים עם הפירות בתערובת של המים והביצה, הניחו מעליהם את 12 עיגולי הבצק שנותרו והדקו את השוליים בעזרת מזלג.
מרחו את תערובת הביצה והמים שנותרה על עיגולי הפירות, הניחו אותם על תבנית האפייה והכניסו לתנור למשך 15 דקות, או עד שהם יזהיבו. בינתיים הכינו את זיגוג הלימון.

אופן הכנת זיגוג הלימון:
הכניסו את הרכיבים לקערה, ערבבו היטב והניחו בצד.
לאחר הוצאת הסופגניות מהתנור, זגגו כל אחת מהן בתערובת והגישו לאחר צינון קל.
קשטו מעל בפירות חתוכים לבחירתכם

Related Post

קבב דגי ברמונדי ישראלי על קרם גזר וטחינה

Posted by - 10 באוקטובר 2019 0
מאת: הילה אלפרט אופן הכנה תחילה מכינים את קבב הדגים- קוצצים את הדגים עם סכין חדה. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבב מלבד שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה מכסים ומעבירים למקרר ל־ 20 דקות מחממים שמן זית במחבת, צרים מתערובת הקבב קציצות קטנות ומטגנים אותן כ־ 5 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג מערבבים את כל החומרים לקרם הגזר, טועמים ומתקנים תיבול. משטחים את הקרם על הצלחת ומניחים מעל את הקבב, זורים את העלים ומגישים מיד מצרכים לקציצות 400  גרם פילה ברמונדי ישראלי ללא העור 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 2.5 כפות לימון כבוש קצוץ…

צהרים – משביע -טעים -זריז

Posted by - 24 בינואר 2022 0
בישול עוף על חלקיו בשקית צלייה נשמע מוזר, אבל היתרונות שלו הם עצומים. בישול בשקית צלייה לא רק שומרת על…
כלי נגישות