בואו של האביב והתזמון המושלם עם חג פסח, מהווים סיבה מצוינת לסדר מחדש (ורצוי נכון) את ארון הבגדים. עדי דואק עושה לכם סדר
חג פסח הוא בהחלט הזדמנות נהדרת לאחוז במגב ביד אחת, ובדלי מלא אקונומיקה ביד השנייה. מלבד המסורת שמבקשת מאתנו למרק את הבית, גם עונת האביב שמגיעה לה לאחר החורף האפור, עושה חשק לצאת מהשריון שעטינו על עצמנו בעונה הקרה, ולאוורר את חללי הבית.
נכון שאני, שעסוקה כל השנה בהחזרת ארונות סוררים לדרך המלך, שמחה על ריענון הבית, ועל הכנסת אנרגיות חדשות. אך עם זאת, אני דוגלת ברעיון שכל השנה כדאי לשמור על הניקיון, ואז אין צורך בהפקות של פרויקטים אימתניים לצחצוח הבית. אך אל חשש, לא אני זו שאפקיר אתכם בעת קשה. ממש בהמשך אני מצרפת את כל הטיפים של המקצוענים לסידור ארון הבגדים:
לפנות את הזמן
בראש שלנו זה תמיד נראה ככה: היום אסדר את ארון הבגדים, שעה וחצי תקתקתי ודיגמתי אותו. במציאות: סידור ארון זו משימה שלוקחת כמה שעות טובות, ומוציאה מאתנו אנרגיות רבות. פנו לזה את הזמן הראוי לכך. אני ממליצה לפנות לכך לפחות בוקר שלם, להכין מראש שקיות אשפה ריקות, מטליות לניקיון, וכן מראה ארוכה למדידה פריטים שנמצאים בסימן שאלה.
חלוקה למנות קטנות
הטעות הנפוצה ביותר שרוב אלה שתכננו לסדר את הארון עושים, היא להוציא את כל תכולת הארון החוצה בבת אחת. מה שמוביל לבהייה חסרת מעש בערימת הבגדים המונחת, ללא יכולת ניע. איבוד כל חוש כיוון מאיפה מתחילים, ובטח איך מסיימים. ההמלצה שלי היא לעבוד לפי קטגוריות/ חללי אחסון. זאת אומרת שרק כאשר מסיימים את כל התלייה, אז עוברים הלאה למדף הראשון, או רק כאשר נגמרו לי כל הסוודרים למיון, אני ממשיכה לחולצות הקצרות. קאפיש?
עושה לי טוב
יש לי חוק לא כתוב: בארון שלי נמצאים רק פריטים שמשמחים אותי. מה זה אומר בכלל? שכאשר אני ממיינת את הבגדים על מנת להגדיר "יחסנו לאן", אני מחליטה אם פריט נשאר או לא, על ידי כך שאני שואלת את עצמי: "הוא עושה לי טוב על הלב?", "כיף לי ללבוש אותו?", "אני מרגישה וואו שאני לובשת אותו?". אם התשובה לאחת מהשאלות האלו שלילית, אני בודקת אם ניתן לתקן אותו (לדוגמא: חולצה שלא נלבשת כי ש לה כתם גדול/ חור קטן בצד שאף אחד לא רואה, אבל את יודעת שהוא שם). אם אין אפשרות, הוא מוצא את דרכו החוצה.
קטגוריות זה הסוד
כאשר אנו מקפלים את הבגדים שלנו אנחנו לרוב נקפל אותם ללא סדר מיוחד, או לפי צבעים לחובבי ז'אנר ה-OCD סטייל. ההמלצה שלי היא לקפל את הבגדים לפי קטגוריות (חולצות ארוכות, קצרות, מכנסיים, חצאיות וכדומה), כך שבתחתית הערימה יונחו הפריטים שפחות נלבשים, ובחלק העליון נמקם את הפריטים ה"חרושים" ביותר. זה מקל עלינו למצוא במהירות את אותם הפריטים שאנחנו לובשים המון, וגם לזהות את אלו שלא נלבשו כבר יובלות (כך לדעת שזה הזמן למצוא להם בית חם אחר).
תזרקי אותו
כדברי ורדה רזיאל ז'קונט, אל תפחדו לזרוק אותו. לא את הארון, אלא את אותם פריטים שאנחנו כבר לא צריכים. אלה שאינם בשימוש זמן מה, אולי הם קרועים, אולי אלה ה"דיזלים" שרכשתם באלפי שקלים בימי הנעורים והלב נחמץ להעיף אותם, אולי הפריטים עם הטיקטים, אולי חולצת סוף המסלול מהצבא. זה בכלל לא משנה, זה הזמן לזרוק אותם (או לפחות למסור לתרומה).
אני מודעת לכך שזוהי משימה לא קלה, להיפטר מבגדים שיושבים לנו בארון, אבל רבים היתרונות על החסרונות בעשייה הזו. סידור נעים!
טיפ מעדי
לא לשמור דברים "ליום כש…". מספיק עם גישת "את זה אני שומרת ללבוש אחרי שארזה/ אעשה ניתוח קוסמטי/ אתחתן" וכל מיני תירוצים מוזרים. אם לא לבשנו פריט יותר משנתיים (מלבד פריטים על זמניים) מקומו לא בארון שלך!
הכותבת, עדי דואק
מתמחה בסטיילינג אישי והום סטיילינג ומעבירה סדנאות לקבוצות מגוונות. רוצים לדעת עוד?
הצטרפו לדף הסטיילינג של עדי: @Adi's Life Style או התקשרו 054-6899090