מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

השבוע במטבח: טריקולד מוס אישי

שם הכתב: שי דורון

 

טריקולד, כשמו כן הוא, מורכב משלושה טעמים של שוקולד. מעבר להגשה היפה והמתיקות הרבה, מדובר במנה טעימה במיוחד…

לקראת טו באב חולקת חברת כרמית מתכון ייחודי וטעים במיוחד: טריקולד. המתכון של עדי דב, ותתפלאו, הוא בהחלט קל להכנה.

טריקולד אישי  (חומרים ל 6 צנצנות)

 

(למוס שוקולד לבן

6 גר' דפי ג׳לטין

100 מ״ל חלב

2 חלמונים

30 גרם סוכר לבן

180 גרם שוקולד אגו לבן

275 מ״ל שמנת מתוקה

למוס שוקולד חלב:

6 גר דפי ג׳לטין

100 מ״ל חלב

2 חלמונים

30 גרם סוכר לבן

180 גרם שוקולד אגו חלב

275 מ״ל שמנת מתוקה

 

(למוס שוקולד מריר

6 גר דפי ג׳לטין

100 מ״ל חלב

2 חלמונים

30 גרם סוכר לבן

180 גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו

275 מ״ל שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

משרים את דפי הג׳לטין במים קרים עד לריכוכם. במקביל, מחממים חלב בסיר ובקערה נפרדת מערבבים חלמונים וסוכר. כשהחלב רותח, שופכים חלק ממנו על החלמונים ומערבבים היטב. את החלמונים מחזירים לסיר החלב וממשיכים לערבב על אש נמוכה עד להסמכה של התערובת. מוסיפים לסיר את דפי הג׳לטין המרוככים ומערבבים עד להמסתם. מסירים מהאש.

שופכים את תערובת החלב והחלמונים על השוקולד הלבן ומערבבים עד להמסתו המוחלטת. מעבירים את תערובת השוקולד לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומפעילים על מהירות נמוכה כדי לקרר את התערובת.

במקביל מקציפים את השמנת המתוקה. כאשר תערובת השוקולד התקררה, מוסיפים לה את השמנת המוקצפת בתנועות קיפול. בעזרת שק זילוף, מזלפים את המוס לתוך צנצנת אישית, עד כשליש מהגובה. מעבירים למקרר או למקפיא.

חוזרים על אותן הפעולות עם שוקולד חלב תחילה ואח"כ עם שוקולד מריר. ניתן לשמור במקרר או במקפיא. ולהגיש באהבה

 

צילום גלי איתן

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים