מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

מריח טוב

איגוד השפים הישראלי מציין 50 שנים להיווסדו בכנס חגיגי שיתקיים בנתניה בין ה-23 עד ה-26 לנובמבר, בו יתארחו מעל 100 שפים, בניהם 30 "מאסטר-שפים" מומחים מרחבי העולם.

לאחר תהליך פיתוח ארוך תיחשף לראשונה באירוע שיטת דירוג חדשה לשפים, שתתבסס על פרמטרים שונים הקשורים לבריאות ותזונה נכונה. דירוג השפים יתייחס לרמתם המקצועית ויכלול מגוון תחומים ופרמטרים ביניהם יצירתיות ומקוריות, איכות השף, והשתתפות בסדנאות מקצועיות.

לפי מפתח השיטה, המאסטר-שף ליאון מנחם, יוענקו לשפים סיכות "דרגה" שיעידו על עמידתם בקטגוריות השיפוט. בכנס יתארחו מעל 30 שפים מובילים בתחומם ממדינות שונות בעולם: בילי גאליגר מדרום אפריקה, אנטוניו בופה מאיטליה, אלכסנדרו דירנזון מברזיל וכן שפים נודעים מצרפת, הודו, בריטניה ועוד.

במהלך הכנס יובילו וישתתפו בסדנאות וקורסים הקשורים לעולם הקולינריה והבישול.

הכנס, אשר בניגוד לשנים עברו, לא יקיים תחרויות, מהווה פלטפורמה והזדמנות לפגוש שפים מובילים מרחבי העולם, החלפת ידע וקשירת קשרים עם מנהיגי העולם הקולינרי.

"המטבח הישראלי נמצא בצומת הדרכים שבין הקולינריה האירופאית, המזרח תיכונית והצפון אפריקאית- הרגלי הבישול הללו מתמזגים כאן בתוך כור היתוך אחד ענק", אומר המאסטר שף ליאון מנחם, נשיא האיגוד.

בערב הגאלה המתוכנן ליום ד', 25/11 תתקיים ארוחה חגיגית וחלוקת תעודות ומדליות מאסטר-שף לשפים הישראלים והאורחים. בנוסף, יזכו השפים לקבל תעודת חבר ב"מאסטר שף ישראל" למשך השנה הקרובה. תואר זה מזכה אותם בהשתתפות בכנסים והשתלמויות בתחומים קולינריים שונים המועברות על ידי מומחים מהארץ ומהעולם. האירוע מאורגן על ידי האקדמיה "מאסטר שף ישראל", בראשה המאסטר שף ליאון מנחם, נשיא האיגוד מאז 2012. מנחם מחזיק בתארים בינלאומיים רבים כמו שופט בינלאומי בכיר בחסות WACS- איגוד השפים הבינלאומי, שגריר מטעם האקדמיה האומנותית לבישול באיטליה ואף משמש כיועץ ומקדם פרויקטים של קבוצת המסעדות "תאוות בשרים".

הכנס אף זוכה לתמיכתו של מאסטר שף יוסי אלבז, מומחה בתחום האסטרטגיה  והעיצוב למסעדות בארץ ובאירופה.

 

לפרטים והרשמה-  מאסטר שף ליאון מנחם 050-4242600

leonmna@walla.com

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן