מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

הסנדוויצ'ים הכי שווים

לרגל יום הסנדוויץ' הבינלאומי שיצוין בסוף השבוע, נשלח כתב השבוע בנתניה לבחון אישית סנדוויצ'ים מושקעים, מעוצבים ומיוחדים. הרשימה המלאה לפניכם

מאת ברק גולן

עבור רובנו סנדוויץ' הוא זיכרון ילדות מארוחת עשר בבית הספר, בה הסתכם הסנדוויץ', לרוב, בממרח שוקולד, גבינה עם עגבנייה או נקניק פסטרמה עם מיונז וחרדל. אלא, שהסנדוויץ' שנקרא על-שם לורד סנדוויץ' ממציאו, יכול לשמש גם כיצירת אמנות קולינרית אמיתית. אז מהם הסנדוויצ'ים הכי שווים בישראל? הרשימה המלאה לפניכם.

גם שניצל בחלה

השף המוערך שגב משה מציע שלל סנדביצ'ים במסעדותיו ברחבי הארץ, אבל בין הבולטים והשווים, ביניהם: שניצל בחלה ("שגב קונספט" שרונה מרקט) הכולל מטבוחה,חציל מטוגן, בצד טחינה,שיפקה, ומי שרוצה גם פלפל חריף מטוגן.

שניצל בחלה. צילום יח"צ

שווה לנסות גם את באן פילה בקר ("ניהון נו-בה" הוד השרון), הכולל לחמניית באן מאודה, פילה בקר, אבוקדו, כוסברה חמוצים יפנים וסרירצ'ה.

באן פילה של שגב משה. צילום יעל ליץ

כריך לביבות

בתי הקפה והמעדניות "לחם ארז" מציעים מגוון סנדוויצ'ים בעבודת יד העשויים מלחמי מחמצת ומשלבים ממרחים, ריבות וגבינות ממיטב היצרנים הישראלים המקומיים ברחבי הארץ. בין הסנדוויצ'ים המוצעים בתפריט הרשת: כריך לביבות כרישה חם הכוללות לביבות כרישה, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח לימון כבוש , ציזיקי ופטרוזיליה. שווה לנסות גם את כריך השקשוקה הפיקנטית.

צ'יקן באנס

מסעדת "דלי אסיאתי" בהוד-השרון שנחשבת למוסד האסיאתי המוביל באזור, מציעה מנעד רחב של סנדוויצ'י סושי ובאנים עסייסים בתפריט. הבולט בהם הוא צ'יקן באנס: עוף בטמפורה, איולי קארי, חסה, מלפפון פריך.

כריך קומות בשרי

רשת ההמבורגרים והבשרים החמים "רובן" נוסדה על טהרת כריך ה"רובן" האמריקאי המיתולוגי, שהומצא אי שם במעדניות בניו יורק של אמצע שנות ה-20'. סוד הכריך הוא תהליך ההכנה הבלתי מתפשר אשר כולל כבישה ובישול במעשנה הייחודית של המקום. הכריך שכבש אותנו הוא כריך קומות המורכב מבורגר 225 ג׳ בקומה הראשונה, קורנדביף מוקפץ עם ברביקיו ובצל בקומה השנייה, איולי שום, מיונז, חסה, בצל וכרוב כבוש. 

כריך קומות של רובן. צילום בן יוסט

 כריך ארטישוק גאודה

הבראסרי השכונתי "ג'אבה", הממוקם ברחוב בן יהודה פינת ז'בוטינסקי בתל אביב, מציע לקהל לקוחותיו מגוון עשיר ורחב של כריכים עשירים וטעימים. שני כריכים כבשו את הבטן שלנו: כריך ארטישוק גאודה המורכב מלחמניית דגנים, ממרח ארטישוק, גבינת גאודה, קישוא צלוי, עגבניות לחות, אגוזי מלך ועלי בייבי. וגם… כריך פועלים: חלה מתוקה עם קבב עגל עסיסי, טחינה, חסה, עגבנייה, בצל ופלפל חריץ צלוי בגריל

כריך מרגז עין

דוכן "פיתה בסטה" בשרונה מרקט מביא לנו את הסנדוויצ'ים בדרך האהובה על הקהל הישראלי – בתוך פיתה. הדוכן מציע מגוון של פיתות עם בשרים מפנקים. הכי ישראלי בעינינו: מרגז עין. אז חוץ ממרגז פיקנטי וגם ביצת עין המתפוצצת בפה, כולל הסנדוויץ' גם קרם לימון פרש, צ'ימיצ'ורי טרי, עגבניות וטחינת הר ברכה.

כריך מוצרלה מושקע

רשת בתי הקפה "פרש קיטשן" שמה לעצמה דגש על טריות חומרי הגלם, ומציעה מגוון סנדביצ'ים קלאסיים שתמיד כיף לאכול. כריך מוצרלה טרייה כולל גבינת מוצרלה טרייה, פסטו בזיליקום איטלקי, זיתי קלמטה, עלי בייבי רוקט ועגבנייה.

סנדוויץ' מרוקו סטייל

דוכן הסנדביצ'ים המרוקאי "צ'יצ'ו" ב"שרונה מרקט" מפיץ במשך היום והערב ריחות של אפיית הלחמים המרוקאים ממולאים בתבשילים של העדה בתוך לחמניית פרנה נימוחה ש"תחזיק" את כל המרכיבים. חביבה, קציצות סלמון – קציצות סלמון, טחינה, מטבוחה, ממרח לימון כבוש, עגבנייה, פטרוזיליה קצוצה. שווה לנסות גם את "עזיזה": קציצות בקר, טחינה, מטבוחה, ממרח לימון כבוש, מלפפון חמוץ ופטרוזיליה קצוצה.

משולשי סנדוויץ' סלמון

כבר שנים שמסעדת "זה סושי" היא שם דבר בתל אביב כבין המובילות בסושי טרי ואיכותי עם תפריט רחב ומגוון. כאוהבי סושי סנדוויץ' יש אינספור אפשרויות וביניהן  משולשי סנדוויץ' חם בציפוי פנקו פריך, סלמון, גבינה מותכת ובצל ירוק.

כריך סלמון של java. צילום ספיר קאסו

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *