מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

נתניה טובה לעסקים

RAN_3322_resized

 ביום העיון אותו יזמה עיריית נתניה-מינהל תעשיות ועסקים -אגף רישוי עסקים בשיתוף מעו"ף לעסקים השתתפו למעלה מ-100 בעלי עסקים בעיר, אשר דנו על קידום עסקי המזון

 

 

למעלה מ-100 בעלי עסקים בתחום המזון וההסעדה, השתתפו ביום עיון לעסקים בתחום המזון ובעלי עסקים שרוצים לקדם את העסק גם בתחום של אישורים, ותקנות בתחום יצור ושיווק המזון. עוד נכחו סגן ומ"מ ראש העיר  אלי דלל, מנכ"ל עיריית נתניה אבי בן חמו, ראש מינהל תעשיות ועסקים בעירייה אריק ליבוביץ, ומנהל אגף הרישוי והיו"ר הארצי של איגוד מנהלי הרישוי בארץ נפתלי קאיקוב.

 

כל יצרן או משווק מזון – בין אם הוא מנהל מפעל לקייטרינג, בעל מסעדה עממית או מפעילת דוכן סנדוויצ'ים ליד בית-ספר – יודע שבתחום זה, נדרשת עמידה קפדנית בכל הכללים הרלוונטיים. מציאות זו הביאה ליוזמה של מינהל עסקים ותעשיות-אגף רישוי עסקים בעיריית נתניה בשיתוף מעו"ף לעסקים לאירגון יום עיון עם מידע בכל התחומים הרלוונטיים לרישוי – כדי לעזור לעסקי המזון להבין מה נדרש מהן.

 

"המטרה שלנו היא הגיע למצב שתוך 60 יום בממוצע, בעל עסק יוכל לקבל רישיון עסק. אנחנו מביאים את הטכנולוגיה גם לתחום רישוי העסקים ובקרוב ניתן יהיה לבצע חלק גדול מהפעולות באופן מקוון. אנחנו צריכים לנגן לפי המנגינה של בעלי העסקים, כדי לאפשר לעסקים לפרוח ולשגשג", בישר קאיקוב והוסיף, כי בכוונתו להקים "שולחן עגול" לרישוי עסק ובו ישבו כל גורמי האכיפה הרלוונטיים, אשר ייקצר ביורוקרטיה ומשאבים בתהליך רישוי העסק.

 

אריק ליבוביץ', ראש מנהל תעשיות ועסקים בעיריית נתניה סקר את התפתחות אזורי התעשיה וציין כי אזורי התעשייה בנתניה המונה כיום כ-1.5 מיליון מ"ר בנוי של תעשיה תעסוקה ועסקים עתיד להכפיל את עצמו עם אישור תכנית המתאר.

 

 

אשר גרנר – יו"ש הועדה הבין משרדית הארצית אמר כי "40% מהעסקים בארץ הם עסקי מזון, כ-200 אלף איש מתפרנסים מידי יום בישראל מעסקי המזון.

אילנה בנר, מנהלת מעוף נתניה וצפון השרון הסבירה על סיוע של ייעוץ עסקי מסובסד שמגיע לבעלי העסקים מטעם משרד הכלכלה והתעשייה, ועל תכנית להשתתפות בהחזר הוצאות עד 50% בעמידה בתקן של ייצור מוצרים ללא גלוטן ומוצרי בשר ודגים.

 

  • מצ"ב תמונות, צילומים-רן אליהו, מאושר לשימוש ללא תמורה

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים