בחטיבת אורט גוטמן לקחו את לימודי התנ"ך צעד אחד קדימה, שיזמו סדנא חווייתית בה התלמידים למדו וטעמו מאכלים מקראיים
מאת ברק גולן
יש שיאמרו שמקצוע התנ"ך נשאר אי שם על מדפי ההיסטוריה ושדורות של תלמידים הולכים לאיבוד בתוך שפתו המעורפלת וניסוחו העתיק, ויש שיאמרו שהתנ"ך הוא קרקע פורייה לחיזוק הקשר בין התלמידים להיסטוריה של העם היהודי.
בחטיבת הביניים אורט גוטמן לקחו את לימודי התנ"ך כמה צעדים קדימה: בזכות חשיבה יצירתית והעמקת הקשר בין התלמידים לטקסט המקראי, מצליחים לעורר בתלמידים עניין באותו טקסט עתיק.
בדיוק לשם כך, הגיע לבית הספר מדריך מהאתר הלאומי "נאות קדומים" במסגרת פעילות "טועמים תנ"ך". לא רק "לטעום את התנ"ך" אלא ממש לטעום את התנ"ך.
תלמידי כיתות האומנות בחטיבת הביניים נהנו מסדנה חווייתית במסגרתה נחשפו למאכלים מקראיים שונים. התלמידים למדו להכיר את המאכלים שאכלו אבותינו בארץ ישראל הקדומה ולאחר מכן התנסו בהכנת מאכלים אופייניים לתקופה.
בסיום הסדנה הכינו התלמידים מאכלים מקראיים כמו לחם בחמאה, שמן זית, טחינת זעתר בעזרת מכתש וקליית חיטה ומסדרונות בית הספר התמלאו בניחוחות המאכלים והתלמידים נראו מרוצים ונהנים מהטעמים.
יצאנו לשאול את התלמידים מה יש להם לומר על הפעילות. כך ענתה לנו תלמידה מכיתה ז': "הפעילות הייתה מאוד מעניינת וגם מאוד טעימה. חשבתי שבזמן התנ"ך לא היה מה לאכול בכלל, וגיליתי עולם עשיר של אוכל שזמין לנו גם היום".
אז מי אמר שהתנ"ך מונח על מדפי ההיסטוריה? בחטיבת הביניים אורט גוטמן הוא חי ונושם מתמיד.
צילום עיריית נתניה