מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

7 פלאי תבל

שם הכותב: מאסטר שף ליאון מנחם black gram or urad dal vada or pakoda or aalu bonda, aalu bonde with coconut and pudina chutney, isolated

בואו נודה שרובנו חולמים לטייל במזרח הרחוק ובמיוחד לשכב על הגב באחד מהחופים המרהיבים ולהתענג בטעמים המיוחדים שמציע המזרח, אז ברוח החלומות, הים והקיץ היפייפיה שיש בנתניה, קבלו את המתכון שאני אישית קראתי ו 7 פלאי תבל כי הוא ללא ספק מזכיר לי את המזרח הרחוק, רק שכמו תמיד עם נגיעות שלי שעושות את כל ההבדל.

מצרכים:

 

2 ק"ג תפ"א לבן מקולף וחתוך לקוביות בינוניות

1 ק"ג גזר קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
6 שיני שום

3 בצלים בינוניים פרוסים דק

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

חופן כוסברה קצוצה דק

3 ביצים

חצי כפית מלח גס

3 קורט פלפל לבן טחון

2 קורט קינמון טחון

 

מילוי שבא לכם זה יכול להיות כל סוג במשקל של קילו כגון: חזה עוף, פילה סלמון, כבד עוף, בשר בקר טחון, גבינה בולגרית, גבינה צהובה – נתון לבחירתכם.

 

אופן ההכנה:

 

  1. מבשלים את התפ"א, הגזר, שום, עם מלח, פלפל לבן, קינמון עד לריכוך ומועכים לקבלת פירה.
  2. מטגנים את הבצל ומוסיפים את הפלפל החריף.
  3. מוסיפים את המילוי שהחלטתם ללכת עליו כאשר הוא חתוך לקוביות של 2*2 לבצל ומטגנים כ 3 דקות ומקררים.
  4. כאשר הפירה מתקרר מוסיפים לו 3 ביצים מערבבים היטב ומכינים ביד כדור פירה לא סגור, מכניסים לתוכו את המילוי שבחרתם וסוגרים את כדור הפירה, בדומה לקובה.
  5. ניתן לטגן את כדורי הפירה בשמן עמוק או בנייר אפיה בתנור שחומם מראש על 180 למשך חצי שעה, עד להשחמה וקבלת צבע צהב.

 

הכנת הרוטב לכדורי הפירה:

 

5 כפות סויה

3 כפות חומץ

2 כפות סוכר חום

1 כפית חרדל דיז'ון

1 כוס יין לבן

חצי כפית קורנפלור

לערבב הכל יחד לחמם עד קבלת סמיכות במעט.

 

אופן ההגשה:

 

על צלחת אישית להניח 2 יח' של כדורי הפירה למזוג מעל את הרוטב ולצידו סלט ירוק עםש מן זית מלח פלפל ולימון.

 

בתאבון

מאסטר שף ליאון מנחם

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים