מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

שקשוקה טונה בכריך

אם גם אתם מתלבטים מה להכין לילדים לבית הספר, קבלו מתכון המכיל את כל אבות המזון: שקשוקה טונה, שבחרנו לכנותו שקשוקת פילטונה

מאת שי דורון

רוצים לשדרג באמת את הכריכים של בית הספר? תפתיעו את הילדים עם שקשוקה "פילטונה". מלבד הטעם הנפלא שלה, היא טומנת בחובה את כל אבות המזון: חלבונים מהטונה והביצים, שומנים משמן הזית, פחמימות בלחם שמנגבים עמו את הרוטב המופלא, ויטמינים מהעגבניות, הפלפלים והעלים הירוקים ומינרלים מהעגבניות, טונה, עלים ירוקים ועוד.

מצרכים:

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1 כף אריסה פיקנטית

2 קופסאות פילטונה במי מלח

2 קופסאות עגבניות מרוסקות

מיץ  מלימון טרי

גמבה אדומה

צרור כוסברה קצוצה (רשות)

צרור פטרוזיליה קצוצה

5 ביצים

כף פפריקה מתוקה

כפית מלח

כפית שטוחה של סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת, מוסיפים שיני שום קצוצות, אריסה פיקנטית, פילטונה במי מלח, עגבניות מרוסקות, פפריקה מתוקה, גמבה חתוכה. מבשלים על אש נמוכה כ 15 דקות. מוסיפים, מלח, פלפל שחור, סוכר מערבבים, טועמים, מתקנים ומוסיפים, פטרוזיליה, כוסברה, מיץ לימון. מערבבים ויוצרים עם כף עץ חמש גומות. לתוך הגומות שוברים את הביצים. מבשלים עוד כ-10, מסתכלים על מצב הביצים ומוסיפים דקה עד שלוש דקות בהתאם לצורך דקות. בתיאבון.

תמונה ראשית: צילום יפית בשבקין

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *