מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

שבועות בפתח…

שם הכתב: ארז קומרובסקי , סוגת חלוז צ'רקסי 9

מתכונים לקראת חג שבועות: 

ספיחה של עגבניות מדורה עם גבינת פקורינו גלילית

בצק לספיחה:

1 קג קמח לחם

250-300 גר מים

250-300 גר שמן זית

1 כף שמרים

1 כף מלח

 

למילוי:

12 עגבניות בשלות

מלח ים גס

1-2 פלפל חריף אדום קצוץ גס

250 גר גבינת פקורינו כבשים מקומית מיושנת היטב

3 שיני שום קצוצים + חופן עלי צתרה/טימין

 

או מילוי 2 :

4-5 חצילים בלאדי

200-250 גבינת עיזים לא בשלה מידי

ואגודת בצל ירוק

צרור עלי אורגנו

מעט שמן זית

הכנה:

בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את המים ולאט לאט מוסיפים את השמן תוך כדי לישה בידיים, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עד שהבצק נעים ומשיי למגע. מניחים בקערה מכוסה בניילון לתפיחה של שעה עד שעה וחצי, מחלקים ל25 כדורים קטנים ונותנים להם לתפוח מתחת לניילון עוד חצי שעה. בינתיים מכינים את המילוי:

למילוי העגבניות – חוצים את העגבניות לשנים, מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים מעט פלפל אדום חריף מלמעלה, צולים בטאבון או בתנור הכי חם שאפשר עד שהעגבניות שרופות מבחוץ, מקלפים ושומרים במסננת, מערבבים עם הצתרה או הטימין והשום ומתקנים תיבול אם צריך

למילוי החצילים:

חותכים את החצילים לקוביות של 1.5 ס"מ מטפטפים עליהם שמן זית בוזקים מלח גס וצולים על תבנית טאבון או תנור חם מאוד עד שזהוב, מניחים במסננת עד שמתקרר לטמפ' החדר, מערבבים עם עלי אורגנו ובצל ירוק.

 

אופן האפייה:

 

פותחים כל כדור בצק לעיגול קטן 10-12 ס"מ מניחים את אחד המילויים על הבצק כמעט עד הקצה,

צובטים ב 4 פינות ואופים בטאבון או בתנור החם על תבנית מחוממת מראש טוב טוב

 

 ספיחה של עגבניות מדורה עם גבינת פקורינו גלילית

 

לחם שום ירוק

לבצק:

1 ק"ג קמח לחם

650 גר מים קרירים

25 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים

30 גר מלח

1/3 כוס שמן קונפי שום

250 גר קונפי שום מסונן

חצי כוס עלי אורגנו מופרדים

400 גר' גבינת כבשים מגורדת וקצ'קבל טובה

 

לשים את הקמח עם השמרים והמים עד לקבלת בצק אחיד מס דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה, מוסיפים את השמן ועלי האורגנו ולשים עד שהבצק מתאחד שוב עם השמן ומרגיש חלק ונעים,

מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון ונותנים לתפוח כ 3/4 שעה הופכים את הבצק ומקפלים אותו מס פעמים ממשיכים עוד 3/4 שעה בהתפחה, מחלקים את הבצק ל 3 מרדדים כל חלק למלבן, מפזרים עליו את שיני השום קונפי, ומגלגלים לנקניק( 3 נקניקים) מסובבים כל נקניק מסביב לעצמו כמו בורג ומיד מסובבים לשבלול סוגרים את הקצה מתחת לשבלול כדי שלא יפתח מניחים על נייר אפייה . מתחת לניילון ומתפיחים עוד כשעה וחצי – שעתים, אופים ב 240 מעלות או עד שמוכן .

 

לחם שום ירוק 1

חלוז צ'רקסי

 

לבצק:

500 גר קמח רב תכליתי

1+1/2 כוסות מים

3/4 כף מלח שטוחה

 

למילוי:

גבינת ג'בני עיזים מגורדת

או ריקוטה יבשה מחלב עיזים

שום ירוק קצוץ דק (החלק הירוק של העלים) או בצל ירוק קצוץ דק

 

לשים במשך מס דקות את הקמח המים והמלח מחלקים ל 10-15 כדורים ומניחים בקערה עם שמן תירס לאחר כשעה שעתיים בשמן פותחים את הכדורים ביד ועל משטח משומן כמו מופלטה, הבצק חייב להיות דק דק במרכז הבצק מניחים את הג'בני המגורדת ומפזרים עלי בצל ירוק ואפשר גם נענע!

מגלגלים לנקניק ומסובבים לשבלול בדיוק כמו לבורקס טורקי מועכים טיפה,

אופים בתנור או בטאבון חם כ 10-15 דק עד הזהבה,

נ.ב.

זו היא ווריאציה על חלוז ולא המתכון הצ'רקסי המקורי למי שתהה.

חלוז צ'רקסי 6

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/awapp/public_html/wp-includes/functions.php on line 3408