מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

צלי בשר בשום ועשבי תיבול

שם הכותב: מקאן אריקסון - מדור פרסומי 413899220 צלי בשר בשום ועשבי תיבול

מתכון קלאסי של צלי בשר בשום ועשבי תיבול מתאים באופן מושלם כמנה עיקרית לארוחת חג שני. בנוסף, תוכלו להשתמש במתכון הזה גם הרבה אחרי שתשכחו את טעמן של המצות ובכל אירוח שגרתי של ימי שישי או שבת בצהריים. הנה הפרטים המלאים

מנה שמבוססת על צלי בשר ועשבי תיבול מכילה בתוכה את כל אבות המזון החשובים לנו. המנה מתאימה לגברים ונשים בטווח רחב של גילאים והיא מהווה פתרון קלאסי עבור מי שרוצה להפתיע את האורחים בערב חג שני. כמו כן, מדובר על מתכון שיכול להמשיך ללוות אתכם גם הרבה אחרי חול המועד פסח.

היתרון של המתכון הוא הכנה מהירה וזמינות חומרי הגלם. אפשר לבצע הזמנת עשבי תיבול באינטרנט ולגשת לקצב כדי לבחור בקפידה את צלי הבשר. זו הזדמנות מצוינת לקנות צרור טרי מהשדה של בצל ירוק, טימין, ורוזמרין ולרענן את ארון התבלינים עם שמיר, שיבה וצרור צנונית עלים. אמנם לא בכל המרכיבים האלה תצטרכו להשתמש כדי להכין צלי בשר בשום ועשבי תיבול, אבל אין סיבה שלא יהיה לכם אותם בהישג יד.

מרכיבים ל-10 מנות

מארחים רק את המשפחה הקרובה? הנה המרכיבים שתצטרכו ל-10 מנות של צלי בשר בשום ועשבי תיבול:

  • נתח בשר מתאים לבישול ארוך
  • 4 עלי רוזמרין, 2 עלי טימין, 2 עלי דפנה וענף מרווה
  • בצל גדול פרוס
  • 4. שיני שום
  • כוס מים רותחים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

שימו לב: במידה והבשר קפוא רצוי להפשיר אותו לאט במקרר ובמשך יומיים-שלושה לפחות. אפשר להוציא את הבשר במקרר כמה שעות לפני שמתכננים להתחיל להכין את המנה, להניח אותו במסננת דקה ולתת לו להפשיר בעדינות.

אופן ההכנה

בהינתן כל המרכיבים לעיל תוכלו להתחיל בהכנת המנה עצמה. אלו השלבים עליהם חשוב להקפיד:

א. הכנת הבשר – הניחו את נתח הבשר הטרי או המופשר בתבנית מתאימה. השתמשו בסכין חדה כדי לנקב 4 חורים לאורך הנתח ודחפו עמוק לכל נקב שן שום חצוי.

ב. הוספת עשבי התיבול – עשו את הבשר עם שמן זית והוסיפו פלפל שחור ואת עשבי התיבול. כסו בניילון נצמד למשך 4 שעות לפחות. בתקופת חול המועד צפוי מזג אוויר אביבי אז אפשר להשאיר את הבשר בחוץ, אך בימים חמים כדאי להעביר אותו למקרר.

ג. טיגון הנתח – בשלב הזה מחממים שמן בסיר רחב ומכניסים את הנתח לטיגון של דקה מכל צד. כאשר הנתח מושחם מכל הצדדים, מוסיפים בצל ומים חמים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך והופכים מדי פעם.

ד. קירור וחימום מחדש – בשלב האחרון מוציאים את הנתח מהסיר ועוטפים מיד בנייר כסף. מחכים שיתקרר, מעבירים למקרר ללילה שלם, פורסים בבוקר ערב החג ומחממים שוב לפני ההגשה.

בתיאבון!

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים