מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

צוואר כבש

שם הכותב: מאסטר שף ליאון מנחם, נשיא מאסטר שף ישראל Man cutting raw beef meat.

קבלו מתכון שיעניק לכם הרגשה של שפים אמיתיים. צוואר כבש בסגנון מיוחד המותאם לכל עדה ובית, זהו תבשיל מחמם את הלב טעים, מזין ועסיסי. אפשר להכין אותו לשבת ואפשר להפתיע בארוחת ערב ולקבל מחמאות רבות.

 

מצרכים:

 

1.5 ק"ג צוואר כבש (טלה צעיר מאוד)

1 ראש שום שלם

1 בצל יבש לבן

1 פלפל חריף ירוק

7 שיני שום שלמים

1 גזר מגורד

2 עלי דפנה

3 פלפל אנגלי שלם

2 גרגירי כוסברה שלמים

1 כוכב אניס

3 קורט מלח

2 קורט פלפל שחור גרוס

2 קורט כורכום

3 קורט פפריקה מתוקה בשמן

2 אגסים גדולים אמריקאי (קשה פרוס ל 6)

2 ליטר מים

1 חופן פטרוזיליה קצוצה דק

3 כפות שמן קנולה

1 כף סוכר חום

2 כפות טריאקי

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מכניסים לתוך סיר את השמן ומקפיצים כ 3 דקות את צוואר הטלה מכל צד.
  2. מכניסים את הבצל שלם.
  3. מכניסים את השום חצויים לשניים.
  4. מוסיפים את כל התבלינים ומקפיצים כ 1 דקה.
  5. מוסיפים את המים.
  6. לאחר כ 2 שעתיים מוסיפים את הטריאקי והגזר המגורד וממשיכים לבשל כחצי שעה.
  7. מוסיפים את האגסים הפרוסים ל 6 פלחים ואת הפטרוזיליה ומבשלים עוד כ 40 דקות.

 

 

אופן ההגשה:

על מרכז השולחן מוזגים את כל התבשיל בזהירות על מנת לשמור על צורת האגסים ולצידו אורז לבן מאודה.

 

בתאבון

מאסטר שף ליאון מנחם

נשיא מאסטר שף ישראל

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים