מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

פעילות משותפת עם הילדים בבית

ימים מאתגרים עוברים על כולנו, לכן צירפנו לכם מתכונים מפנקים להנעים את הזמן המשותף של ההורים והילדים וגם לשפר את מצב הרוח – קל להכנה.

שניצל על מקל

חומרים ל-6 מנות:

500 גרם חזה עוף טחון

4 כפות פירורי גריסיני מאסטר שף

1 בצל קצוץ ומטוגן

מלח ופלפל

לציפוי:

2 ביצים

1 כף קטשופ

2 כוסות פירורי גריסיני מאסטר שף

להגשה:

ספייסי מיונז ומיונז שום מאסטר שף

1.    מערבבים את חזה העוף הטחון עם פירורי לחם ובצל מטוגן. מתבלים במלח ופלפל.

2.    יוצרים קציצות מאורכות ומצמידים אותן לשיפוד שטוח. מקררים.

3.    מכינים שתי קערות: באחת ביצים מתובלות בקטשופ ובשנייה פירורי לחם.

4.    טובלים את הקציצות המשופדות בתערובת הביצים ומצפים היטב בפירורי לחם.

5.    מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

כרמית מציעה מתכון כדורי שוקולד סטודיו כרמית

כדורי שוקולד מפנקים

אין יותר טוב משוקולד לשפר את מצב הרוח.

כדורי שוקולד

בשיתוף חברת כרמית.

מצרכים לכ-30-25 כדורים:

350+50 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר 60% מוצקי קקאו

25 גרם חמאה מלוחה רכה

100 גרם (1/2 מיכל) שמנת חמוצה

1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס (לא חייבים)

2 כפות ליקר בטעם תפוז – קואנטרו (אופציה לשידרוג)

לציפוי:

300 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר 60% מוצקי קקאו

ההכנה:

  1. ממיסים 350 גרם אגו שוקולד צ'יפס עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) על אש נמוכה, או במיקרוגל.
  2. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת הפלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה ונוחה לעבודה בידיים
  3. בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ-1/2 2 ס"מ. מצננים במקרר.
  4. להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל אמבט מים.
  5. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר לזמן ממושך.

תמונה ראשית: שניצל על מקל צילם אפיק גבאי

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *