מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

סלמון עם אורז בר

שם הכותב: אבי בראל, שף רשתי של רשת בורגרים, מציע מתכון מיוחד לסלמון עם אורז בר שחור, ברוקולי וחמוציות. מתכון סלמון

המתכון מיועד ל-10 מנות.

 

למרינדה

25 יח' שיני שום שלמות עם קליפה

7 כפות רכז רימונים איכותי

4 כפות שמן זית איכותי

חצי זר טימין

10 עלים של בזיליקום טרי

5 כפות דבש

5 כפות רוטב סויה

1 יח' בצל לבן פרוס דק

200 גרם עגבניות שרי מיובשות

1/2 פלפל צ'ילי חריף ללא הגרעינים

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כף מלח גס

 

אופן הכנת המנה:

נתח סלמון במשקל 1.5 ק"ג מחולק למנות 150 גרם

  • מניחים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד שהדבש נמס
  • משרים את נתח הדג כשעה עם המרינדה לפני אפיה
  • מניחים בתבנית אפיה את נתח הדג עם העור כלפי מטה על נייר אפיה
  • אופים בתנור שחומם מראש על 185 מעלות 15 דקות , משאירים את הדג עוד 5 דקות נוספות שהתנור סגור

 

 

אורז בר שחור חמוציות וברוקולי

  • 3 כוסות אורז בר שחור שטוף היטב ומסונן
  • 3 כוסות ברוקולי טרי מפורד לזרים קטנים
  • 3 כפות חמוציות
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • קורט אגוז מוסקט מגורר

 

אופן הכנה:

  • מבשלים במים חמים את הברוקולי כ- 5 דקות (שומרים את המים החמים) ומעבירים את הברוקולי למי קרח לעצירת הבישול.
  • בסיר מטגנים את האורז עם שתי כפות שמן זית כמה דקות על אש נמוכה
  • מוסיפים לאורז שש כוסות ממי בישול הברוקולי ומבשלים 10 דקות עם מכסה סגור
  • מכבים את האש מוסיפים את הברוקולי מערבבים היטב ומכסים לעוד 10 דקות
  • מעבירים לכלי הגשה יפה ומפזרים חמוציות מעל.

 

בתאבון שף אבי בראל

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים