מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

נסיכת הנילוס של הודו

בהמשך למתכוני בניחוח הודו הפעם החלטתי לעשות ניתחוני דג נסיכה הנילוס עם התמר הינדי ויין אדום יבש. טעם מיוחד במוכר באזור היוקרתי בהודו שם הוא מוגש במסעדות יוקרה. אני עדיין זוכר את הטעם והריח שתמיד גרמו לי להיות סקרן לדעת מה מכילה המנה.

מצרכים:

700 גר' דג נסיכת הנילוס חתוך לקוביות מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס

3 כפיות שמן קוקוס

3 עלי קארי

חופן עלי כוסברה קצוצה

1 פחית חלב קוקוס

300 גרם קוביות קוקוס מסוכר (יש בשווקים)

2 כפות תמר הינדי

10 בצלי פנינה בתחמיץ (יש בשווקים)

3 עלי בזיליקום

1 פלפל חריף ירוק

1 בקבוק יין אדום יבש

אופן ההכנה:

מחממים את שמן הקוקוס ומוסיפים את כל המצרכים והתבלינים מלבד היין.

  1. מערבבים היטב ומכניסים את קוביות הדג
  2. לאחר כ 4 דקות מוסיפים את היין ומבשלים כ 40 דקות את לקבלת מרקם וצבע דג מבושל.

 

אופן ההגשה:

 

בצלחת אובאלית מניחים את הדג ומעל את הרוטב שהתקבל, מפזרים מעל כוסברה קצוצה טריה

אפשר להגיש לצד המנה, פרוסות תפוחי אדמה מבושל במים בלבד ומעל מפזרים מלח גס, כמון טחון ומעט שמן זית.

 

בתאבון

מאסטר שף ליאון מנחם

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *