מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

מתכון שילדים אוהבים: קציצות בשר וירקות עם פתיתים

מאת:  שף תום פרנץ ל"סוגת"

חומרים ל-6 מנות

2 כוסות פתיתים אפויים סוגת

500 גרם בשר טחון טרי

1 תפוח אדמה מגורר דק

1 בטטה קטנה מגוררת דק

1 גזר קלוף מגורר דק

1 קישוא מגורר דק

1 בצל גדול מגורר דק

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

1 ביצה טרופה

4 כפות  פירורי לחם לבנים סוגת

לרוטב אדום מתקתק שילדים אוהבים:

2 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול מגורר דק

1 שן שום כתושה

1 קופסא גדולה עגבניות מרוסקות (800 גרם)

1 כף סוכר חום קלאסי סוגת

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית אורגנו

2 כפות קטשופ

1 כף חומץ בלסמי

מלח ופלפל לפי הטעם


מכינים את הקציצות: סוחטים היטב את הירקות המגוררים משאריות הנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים בשר, שמן זית, מלח, פלפל, ביצה ופירורי לחם ולשים בידיים נקיות לתערובת אחידה. אם התערובת לא מתאחדת, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם. מאחסנים במקרר במשך חצי שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בעזרת כף או בכפות ידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן. אופים 15-20 דקות עד שהקציצות מזהיבות.

מבשלים את הרוטב: סוחטים את הבצל משאריות נוזלים ומטגנים אותו להזהבה. מוסיפים שום כתוש וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה.  מנמיכים את הלהבה, מעבירים לסיר את הקציצות האפויות וממשיכים לבשל 20-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

בינתיים מכינים את הפתיתים על פי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. כשהקציצות מוכנות, מניחים מהפתיתים על צלחת הגשה, עליהם את הקציצות עם הרוטב ומגישים חם.


העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *