מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

מתכון מחמם

תבשיל כוסמין מלא וירקות אורגניים

מאת: השף מור כהן, הרברט סמואל ריץ קרלטון הרצליה

מתכון ל-4

מרכיבים

2 כוסות גרגרי כוסמין מלא

ירקות עונתיים חיים: בצלי שאלוט, אפונת גינה, שעועית ירוקה, דלורית, כרובית, ברוקולי, אפונת שלג

חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים

2 כפות שמן זית

3 כוסות ציר ירקות

2 כפות ממרח שקדים/ קשיו

לימון, לפי הטעם

עשבי תיבול קצוצים(פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, אורגנו, כוסברה)

מלח לפי הטעם

זה מתכון שניתן להשתמש בו כל השנה ומשתנה רק בהתאם לירקות בהם משתמשים. זה תבשיל עשיר בטעם מהירקות, ממלא ומנחם בזכות גרגרי הכוסמין אך עדיין קליל באופיו ואינו מכביד על המשך הארוחה. יכול להשתלב כתוספת ליד המנה העיקרית או כארוחה שלמה בצלחת אחת. אפשר גם להוסיף טעמים באופן אישי אבל אני מעדיף את הגרסא הזו בה הירקות בולטים מעל הכל.

אופן ההכנה

1.     בסיר בינוני מרתיחים מים וחולטים את גרגרי הכוסמין כ-25 דקות. מסננים ומשאירים בצד להתקרר.

2.     חותכים את כל הירקות

3.     בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומוסיפים את הירקות בהדרגה לפי זמן הבישול. מתחילים עם הבצל ומטגנים קלות עד להזהבה. מוסיפים את הדלורית וממשיכים לטגן עד להזהבה.

4.     מוסיפים את הירקות הירוקים (אפונה, שעועית ירוקה, כרובית וברוקולי) ומטגנים קלות עד לצריבה קלה.

5.     מוסיפים את הכוסמין מערבבים ומתבלים במעט מלח. מוסיפים את ציר הירקות עד לכיסוי מוחלט של כל המרכיבים בסיר.

6.     מביאים את הסיר לרתיחה, מוסיפים את גרגרי החומוס ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות עד שהנוזלים מצטצמים לשליש ומורידים מהאש.

7.     מוסיפים את עשבי התיבול, קרם השקדים ומיץ לימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ומגישים.

צילומים: יונתן בן חיים

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *