מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

מתכון להכנת פלאפל ירוק

שם הכותב: באדיבות החומוסייה של זרזיר, כרמי יוסף פלאפל 2 של החומוסייה של זרזיר כרמי יוסף צילום פאולין שובל

חומרים להכנת  1 ק"ג (כ- 35 ) כדורי פלאפל:

חצי קילו גרגירי חומוס מסוג הדס קטנים כאלו שקונים בשוק בחנות תבלינים

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

בצל אחד גדול

5 שיני שום

מלח גס

פפריקה

פלפל שחור

חוואייג' למרק

אבקת אפיה

פירורי לחם מוזהבים

 

אופן ההכנה:

 

  1. משרים את גרגרי החומוס לפחות 12 שעות, במהלכם שוטפים לפחות 3 פעמים.
  2. לאחר 12 שעות שוטפים ומניחים במסננת.
  3. טוחנים את הגרגירים דק במעבד מזון ושופכים לקערה גדולה.
  4. טוחנים לפי הסדר במתכון: בצל. שום פטרוזיליה וכוסברה עד עיסה אחידה
  5. מוסיפים את התבלינים וחצי כוס מים וטוחנים.
  6. מוסיפים את פירורי הלחם ועוד חצי כוס מים וממשיכים לטחון.
  7. שופכים לקערה ומערבבים בידיים לעיסה אחידה.
  8. שומרים במקרר כשעתיים.
  9. אחרי שעתיים אפשר לטגן בשמן עמוק (אבל שלא יהיה חם מידי כדי שלא יישרפו) או להכין כדורים , להניח על גבי תבנית עם נייר אפיה ולאפות בתנור.

 

בתיאבון!

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים