מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

מרק עדשים עשיר וחמים

bowl of lentil soup

כאשר קר בחוץ, רוחות מנשבות וריח הגשם מציף את הרחובות נזכר אני בימים הקרים בבית אימי כשסבתי ז"ל היתה יושבת, מחבקת את אחותי הקטנה ונותנת הוראות הכנה לאימי במטבח להכנת מרק חם ובריא והכי חשוב מזין ומשביע, שמיעת טיפות הגשם יחד עם קפיצות הבצל המטוגן בסיר ישר מעניק לי קונוטציות נוסטלגיות מחממות לב, אז קבלו בלב רחב וחמים את המתכון האישי מבית סבתי של מרק העדשים.

 

חומרים:

 

750 גר' עדשים שחורים ו 250 גר' עדשים אדומים

2 בצלים גדולים

3 שיני שום

8 כנפי עוף

2 כפות שורש סלרי מגורד

חופן כוסברה טרייה קצוצה

1/2 כף כוסברה יבשה טחונה

3 קורט מלח

2 קורט פלפל לבן טחון

2 כפות שמן קנולה

1 כף כמון

 

אופן הכנה:

 

  1. מחמים שמן בתוך סיר רחב וסוגרים את כנפי העוף עד להשחמה
  2. מוציאים את הכנפיים
  3. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ, שיני השום קצוצים, כוסברה יבשה, פלפל לבן והכמון ומערבבים כ 2 דקות.
  4. מוסיפים את העדשים (לאחר שהושרו במים כל הלילה)
  5. מערבבים היטב כ 2 דקות
  6. מוסיפים מים כחצי סיר יותר מעל העדשים
  7. לאחר הרתיחה מוסיפים את המלח, כוסברה טרייה והסלרי
  8. לאחר כ 40 דקות כאשר העדשים רכים מועכים את בלנדר את תכולת הסיר עד לקבלת מרקם אחיד (לא חובה)

 

אופן ההגשה:

צלוחית מרק חם לצד הכנפיים ובצלוחית אישית אפשר להוסיף קרוטונים מרוחים בשם זית.

 

 

בתאבון

השף ליאון מנחם

 

 

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים