מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

מרק סלק

שם הכותב: מאסטר שף ליאון מנחם Ukrainian and Russian traditional beetroot soup - borscht in clay pot with sour cream, spice, garlic, pepper, dried herbs and bread on dark wooden background, healthy food. Ingredients on table.

הימים הקרים עושים חשק למרקים חמים ומזינים שמעניקים לגוף עונג חמים ובריא, מרק הסלק המוכר מהמטבח של יוצאי ברית המועצות, כהרגלי הפכתי אותו למרק כלל עולמי שכל אחד יכול להתחבר וליהנות ממנו, סלק הינו ירק בריא מאוד מאושר בברזל ואם יודעים איך לעשות אותו עם תבלינים נכונים והטאצ' הנכון הוא הופך לחגיגה קולינארית, קבלו מתכון טעים, בריא וצבעוני.

 

מצרכים:

 

12 יח' סלק מגורד

כנפי עוף

2 בצלים אדומים מגורדים

1 ראש שום קצוץ דק

6 גזרים מגורדים

2 פלפלים חריפים (רצוי אדומים) קצוצים דק

חופן כוסברה קצוצה

כפית קטנה של טבסקו

3 כפיות מרק בצל (אפשרי גם מרק עוף)

3 קורט מלח גס

4 ליטר נוזל (רצוי מים שרתחו עם 10 יח' של כנפיים)

1 כף טריאקי

1 כף סילאן או דבש תמרים

 

אופן ההכנה:

 

  1. לאחר הרתחת המים עם הכנפיים מסננים אותם ומוסיפים לנוזל את הסלק, הבצל, השום, הגזר והפלפלים החריפים. (לא לשכוח להוציא את הכנפיים).
  2. להרתיח כ 30 דקות ולהכניס את הכוסברה, טבסקו, אבקת מרק, מלח, סילאן, טריאקי ממשיכים על אש נמוכה.
  3. מקפיצים את הכנפיים שחתוכות לשניים על מחבת עם 3 כפות שמן זית, תוספת מדהימה למרק (המלצה בלבד).

 

אופן ההגשה:

 

בצלחת עמוקה מוזגים את המרק ובצלחת נפרדת להניח 3-4 יחידות של כנפיים, אפשרי גם להוסיף צלחת אורז צהוב להשלמת הטעמים והצבעוניות.

 

 

בתאבון

מאסטר שף ליאון מנחם

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים