מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

מרק השבחים

שם הכותב: מאסטר שף ליאון מנחם Cream soup with smoked salmon on wooden desk

הפעם החלטתי להעניק לכם מתכון למרק מזרחי אך עם נגיעות וטעמים של המזרח הרחוק, יש לציין שבכל פעם מחדש שאני מכין אותו אני מקבל משובים מפרגנים ממובילי הקולינריה, שהם גם חברים טובים שלי (קשה מאוד להוציא מהם פרגון), זהו מרק אנין טעם בעל ארומה וניחוחות מיוחדים שאף פעם לא מאכזב.

 

מצרכים:

1 ק"ג דג סלומון בינוני חתוך לקוביות

200 c.c חלב קוקוס

150 גר' שקדים מקולפים חצויים, מקולפים ומטוגנים במעט שמן שומשום

4 שיני שום קצוצים

חופן כוסברה קצוצה דק

2 עלי קארי

2 פלפל אנגלי

2 כפות סוכר (רצוי תמר הינדי)

2 כפות סויה

1.5 כפות חומץ 5%

קורט קינמון טחון

2 קורט מלח גס

מעט שמן קנולה

2 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

 

  1. בסיר עמוק מחממים שמן קנולה.
  2. מוסיפים את קוביות הדג ומקפיצים קצת (בזהירות לא לפרק את הדג).
  3. מוסיפים את שני השום והמים.
  4. מתחילים להביא לרתיחה ומוסיפים את הסוכר, חומץ, סויה, קינמון, מלח, פלפל אנגלי, עלי קארי.
  5. כשהסיר ברתיחה מוסיפים את הכוסברה מערבבים וסוגרים את האש.
  6. מוסיפים את חלב הקוקוס מערבבים וסוגרים את הסיר לזמן קצר לקבלת כל הטעמים.

 

אופן ההגשה

 

מוזגים את המרק בצלחת עמוקה ומעל מפזרים את השקדים הקלויים, יש שסוחטים לפני ההגשה קצת לימון (אפילו רצוי).

 

בתאבון

מאסטר שף ליאון מנחם

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים