מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

השבוע במטבח: ניוקי ברוטב ערמונים

שם הכתב: שי דורון

אחת ממנות הדגל האיטלקיות היא הניוקי, וכאשר היא מוגשת ברוטב ערמונים עם פרמז'ן, זו חוויה לחיך.

ניוקי, למי שפחות מעודכן, עשוי מתפוחי אדמה שנאפו היטב, נמחצו טוב ושולבו עם קמח. אחד המתכונים הקלאסיים, כוללים ניוקי ברוטב ערמונים. הואריציה של רשת בתי הקפה ביגה,היא גם אחת הואריציות הטעימות יותר וכוללות את כל שלבי ההכנה – בלי קיצורים.

מרכיבים:

ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס

160 גר' ריקוטה

50 גר' חמאה צהובה בטמפ' החדר

35 ג' פרמז'ן מגורד

15 גר' מלח דק

2 חלמונים

1 ביצה

250 גר' קמח לבן

אופן הכנת הבצק:

לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'. לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית. להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות. להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן. את הבצק שנוצר נחלק לארבעה "נקניקים" דקים ונחלק כל "נקניק" לקוביות של 2 ס"מ. נחלוט את הניוקי במים רותחים עד שיצופו ונוציא.

להכנת הרוטב:

נמיס במחבת 60 גר' חמאה עד הזהבה. נוסיף 50 גרם אפונת גינה. נצרף חופן מיקס פטריות ( שימז'י, חורש, יער ופורטובלו) חתוך גס וחמישה ערמונים קצוצים. לשיפור הטעמים נוסיף שן שום פרוסה, כפית מחית כמהין/ שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות) וכן 100 מ"ל ציר ירקות (ניתן לרכוש או עדיף להשתמש במרק ירקות שהכינותם מראש). נביא לרתיחה ונצמצם את המרכיבים. לחובבי ההגשה הנקייה נעביר במסננת את הרוטב. נוסיף את הניוקי לכמה דקות, נוריד מהאש, נפזר פרמז'ן ונגיש.

 

צילום סטודיו דני לילה

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *