מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

הרומנטיקה מתחילה באוכל: שוקולדים, בלונים, ברכה וכמובן פרחים הפכו לחלק בלתי נפרד מיום האהבה; אם כבר להשקיע, אז למה לא בארוחה רומנטית מעשה ידכם?

שם הכתב: השפית גלי ארבל 38

 

עבורי, יום האהבה הוא יום מיוחד. הסיבה היא, שביום זה הציע לי אהובי נישואים. הוא בחר בארוחה מעשה ידיו. מאז ועד היום, בכל שנה, שנינו לוקחים פסק זמן ומשחזרים את הארוחה שהיא, אגב, פשוטה מאוד להכנה. נ.ב. אל תשכחו יין מתאים (אני, אישית, מעדיפה את המבעבעים).

סלט ירוק ודבש

מרכיבים:

סלסלת עלי בייבי

חסה ערבית

מיץ מלימון טרי

מיץ ממנדרינה טרייה

סלסלת פירות יער אדומים

כף דבש מומסת ברבע כוס מים חמים

אופן ההכנה:

קוצצים את כל המרכיבים הירוקים, מוזגים מעל מיץ מלימון טרי ומנדרינה טרייה לפי מידת המתיקות האהובה עליכם (אפשר להוסיף עוד מנדרינה), מוזגים את הדבש המומס ומערבבים. מפזרים מעל פירות יער אדומים, ממליחים ומפלפלים בעדינות.

פילה סלמון צרוב

מרכיבים:

2 נתחי פילה סלמון טרי

לימון טרי סחוט

2 שיני שום

2 כפות שמן זית

4 טיפות שמן שומשום

6 כפות חלב קוקוס

מלח ופלפל לבן

עלי למון גראס

טיפהל'ה ג'ינג'ר

 

אופן ההכנה:

לוקחים את פילה הסלמון ומעסים אותו עם כף שמן הזית, מלח ופלפל ומיץ מלימון טרי. מניחים בצד ובינתיים מחממים מחבת ברזל שיש לו מכסה בחום גבוה. מוזגים את שמן השומשום, כף שמן זית השום הטרי שאני ממליצה לקצוץ כדי שהארומה תשפיע, חלב הקוקוס, עלי הלמון גראס, הג'ינג'ר (מאוד דומיננטי אז ממש קצת). מביאים לרתיחה בתוך דקה בערך ומניחים את הפילה כשהעור למטה. מוזגים מעט מהרוטב על הפילה ומכסים. בתום שמונה דקות בודקים עם הפילה מוכן וצבעו ורוד לכל רוחבו.

טיפ להגשה: למרות שמדובר במנת דג המושפעת מהמטבח האסיאתי, גיליתי ששילובים יכולים להיות מעניינים. אני אוהבת את מנת הדג עם אספרגוס שהורתח והועבר למי קרח, ולאחר מכן הוקפץ בחמאה.

 

קינוח קוקוס קראנצ'

2 Alpro  מעדני קוקוס

50 גרם אגוזי מקדמיה או לוז

2 כפות סוכר

50 גרם שוקולד מריר מגורד

רבע כפית ליקר טרופי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות. מפזרים אגוזים על תבנית עם נייר אפייה. מפזרים מעל האגוזים סוכר וצולים בתנור עד להזהבה של האגוזים. מוציאים מהתנור ומצננים. מרסקים את האגוזים בעזרת מערוך או פטיש עץ. מחלקים את שברי האגוזים בין כוסות קינוח. יוצקים מעל האגוזים מעדן Alpro קוקוס לכל כוס, מוזגים רבע כפית ליקר טרופי ומפזרים מעל שוקולד מגורר. בתיאבון.

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/awapp/public_html/wp-includes/functions.php on line 3408