מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

המאכל שמסמן את החזרה לשגרה ואת בוא הקיץ: טיאן ירקות בסגנון פרובאנס

עבור הצרפתים הטיאן מסמל את בוא הקיץ האמיתי. טיאן היא ארוחה צמחונית, משביעה וצבעונית, שמגיעה אלינו היישר מדרום צרפת ומהווה את סימן ההיכר של העונה הכי לוהטת בשנה. בתבנית הקרמיקה תוכלו ליהנות מכל הירקות שאנחנו אוהבים לאכול בקיץ, ביניהם, עגבנייה, חציל וקישוא.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

טיאן ירקות בסגנון פרובאנס_קרדיט צילום סטודיו TEKA

טיאן ירקות בסגנון פרובאנס

מצרכים (עבור 4 סועדים)

30 מ"ל שמן זית כתית

15  גר' רוטב עגבניות

2 בצלים אדומים, מקולפים

3 עגבניות בינוניות

1 קישוא

1 חציל

10 גר' צמחי תבלין

מלח

פלפל שחור

אבקת שום

20 גר' גבינת פרמז'ן, מגוררת

הוראות הכנה

חממו תנור לחום של כ-200ºC.

שטפו את כל הירקות וחתכו אותם לפרוסות דקות. ודאו שכל הפיסות חתוכות בצורה שווה.

שמנו תבנית אפייה העשויה מקרמיקה בעזרת מעט שמן זית וכסו את התחתית ברוטב העגבניות.

סדרו את הירקות החתוכים מסביב לקו המתאר של התבנית, כך שיצרו מסגרת, לאחר מכן, מלאו את מרכז התבנית באותו האופן שסידרתם את המסגרת.

פזרו את צמחי התבלין על כל הירקות. תבלו בעזרת מלח, פלפל ואבקת שום, וטפטפו שמן זית.

הניחו את התבנית בתנור, כסו אותה ברדיד אלומיניום ואפו למשך כ-30 או 40 דקות. 

הסירו את הרדיד ופזרו את גבינת הפרמז'ן מלמעלה. בשלו ללא כיסוי במשך כ-15 דקות נוספות.

הניחו את התבנית בצד למשך מספר דקות לפני ההגשה.

קרדיט צילום: טיאן ירקות בסגנון פרובאנס_קרדיט צילום סטודיו TEKA

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *