מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

הכרובית בשלל גווניה

Casserole with cauliflower, chicken and cheese in a ceramic pot

מצרכים

 

1 שקית פרחי כרובית (ניתן לעשות עם כרובית שלמה)

1 לימון פרוס לשמיניות

3 קורט מלח גס

1 קורט קינמון טחון

חופן גדושה של פטרוזיליה (ניתן לערבב חצי כמות עם כוסברה)

2 קורט כורכום

1.5 כוסות פירורי לחם זהב (אפשרי לשדרג עם פירורי קורנפלקס)

3 ביצים טרופות עם חצי כפית חרדל דיז'ון

 

אופן הכנה בסיסי:

 

  1. חולטים פרחי כרובית במי מלח.
  2. מסננים ומקררים את הכרובית.
  3. לטבול את פרחי הכרובית בביצה.
  4. לגלגל את פרחי הכרובית לתוך פירורי הלחם.
  5. ניתן לטגן בשמן עמוק או לאפות בתנור על חום 200 מעלות.
  6. לאחר קבלת צבע זהב להוציא ולסנן.

 

מנה זו יכולה להיות כאפרטיב או כמנה ראשונה.

 

אפשרות נוספת להכנה:

 

  1. שזיקי: על בסיס יוגורט

2 יחידות יוגורט, 4 מלפפונים ירוק ללא קליפה חתוך קוביות, 2 קורט מלח גס, 1 קורט פלפל לבן, 3 כפות נענע קצוצה. משמש כמתבל לכרובית.

 

  1. רוטב פומדורו: רסק כמו לג'חנון בתוספת חופן פטרוזיליה קצוצה ו 4 שיני שום כתוש.

 

  1. רוטב פיטריות בשמנת: 2 קופסאות רוטב שמנת עם פיטריות (על המדפים בסופר), 250 גר' חמאה להרתיח הכל יחד ולהוסיף חצי כוס יין לבן.

 

בכל הסגנונות ניתן להגיש את הכרובית עם סלט עלי בייבי עם שמן זית ומלח ים.

 

בתאבון

מאסטר שף ליאון מנחם

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/awapp/public_html/wp-includes/functions.php on line 3408