מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

הוותיק, המוגזם ואחד למבוגרים בלבד: 3 קינוחים קפואים שהם עונג קר לעונה החמה

כבר הכי לא "הלו ארטיק", קינוחי קיץ 2020 הם גרסה מתוחכמת של הקינוחים הקפואים שמעניקים לנו הפוגה קרירה מהעונה החמה. לאוהבי ארטיק הלימון האגדי – קבלו גרסת בוטיק של גלידת לימון על מקל. לאלו שלא סופרים קלוריות ורוצים להתענג על קינוח מוגזם – קסטת חמאת בוטנים וגלידת וניל בציפוי שוקולד. ולמי שכבר עבר את גיל 18 – קרטיב רום ופירות לערב קיצי מרענן ומבושם קלות

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

גלידת לימון על מקל

מצרכים להכנת 6 יחידות

  • 400 מ"ל חלב מרוכז
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצה 35% שומן חלב
  • 200 מ"ל מיץ לימון
  • מעט מלח
  • 2 כפיות קליפת לימון

הוראות הכנה

סניקרס סנדוויץ' גלידה_קרדיט צילום יח"צ TEKA

1. הקציפו בקערה את השמנת המתוקה והחלב המרוכז יחד עם מעט מלח.

2.  הוסיפו לתערובת את קליפת הלימון.

3. כאשר כל המרכיבים מעורבבים היטב הוסיפו מיץ לימון, ערבבו שוב והניחו בצד למשך 20 דקות. התערובת תהפוך לסמיכה.

4. כאשר התערובת מוכנה, מיזגו אותה לתבניות הארטיקים והקפיאו אותם למשך 4 או 6 שעות לפחות.

5. שטפי במים את צדי התבניות.

6. שטפו את צדי הארטיקים מתחת למים חמים, על מנת שתוכלו להוציא אותם מהתבניות ולאכול.

סניקרס סנדוויץ' גלידה

מצרכים

עבור הסנדוויץ'

150 גר' חמאת בוטנים

50 גר' סוכר חום

70 גר' נקטר אגבה

25 גר' שמן קוקוס

100 גר' קמח שיבולת שועל

5 גר' סודה לאפייה

1 גר' מלח

עבור המילוי

½ ליטר גלידת וניל

50 גר' בוטנים קלויים, קצוצים ומקולפים

ציפוי

150 גר' שוקולד מריר 50%

15 גר' שמן קוקוס

TEKA_שלגון רום ופירות יער_קרדיט צילום יחצ

הוראות הכנה

לבסיסי הסנדוויץ' – ערבבו את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. (במידה ושמן הקוקוס סמיך מידי, חממו אותו למשך כמה דקות).

חממו מראש תנור ל-180ºC. בינתיים, צרו כדורים קטנים מהבצק שנועד לעוגיות שבתחתית.

הכניסו את הבצק לתבניות מאפינס והדקו אותו לתחתית. בצק העוגיות יהווה כ-¼ מהתבנית ויתפח בתנור. במידה ואין ברשותכם תבניות מאפינס, תוכלו להשתמש בתבנית מלבנית ולחתוך את הבצק בהמשך.

אפו למשך כ-11 דקות והניחו שיתקרר בצד.

פזרו כף מלאה בגלידה על כל עוגייה ומעליה הניחו מספר בוטנים מקולפים. אחסנו במקרר עד שיהפכו למוצקות.

המיסו שוקולד ב"אמבט מרים" עם שמן קוקוס. לאחר שהגלידה התקררה מספיק, מלאו כל תבנית בשוקולד.

קשטו את החלק העליון של כל תבנית בעזרת בוטנים, סוכריות צבעוניות או שכבת שוקולד.

הניחו במקרר עד שהשוקולד בחלק העליון יהפוך למוצק.

שלגון רום ופירות

מצרכים (עבור  10 שלגונים):

500 גרם פטל

200 גרם סוכר

200 מ"ל מים

2 כפות מיץ ליים

40 מ"ל רום

הוראות הכנה:

1. ראשית יש להכין את הסירופ, על מנת שיהיה מספיק קר בעת הכנת הקרטיבים.

2. מכניסים לסיר את הסוכר והמים, מניחים אותו על אש בינונית, מערבבים את התערובת עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.

3. הביאו את התערובת לכדי רתיחה ותנו לה להתבשל במשך כמה דקות על אש נמוכה.

4. הסירו מהאש ושמרו את הסירופ לאחר כך.

5. לאחר מכן, מעכו את הפטל וסננו עם מסננת, כדי לברור את הזרעים.

6. ערבבו את הפטל עם מיץ לימון, רום וסירופ קר.

7. ערבבו היטב את כל החומרים, מלאו את תבניות הקרטיבים ושימו אותם במקפיא לפחות למשך 12 שעות.

8. כדי לאכול אותם, שטפו את הצדדים של הקרטיבים מתחת למים חמים, כך שתוכלו להסיר את התבניות.

קרדיט צילום תמונה ראשית: גלידת לימון על מקל, צילום יחצ

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן