מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

גלילת פילה סלומון בשלהבת אווז ושומר

כשמתחיל להיות קריר ומחשיך מוקדם בחוץ,ליבי מתמלא חום ורצון לפנק את בני משפחתי, הדבר הראשון שעולה לי במחשבה זה גלילת פילה סלומון בשלהבת אוזו ושומר. מבחינתי כל דבר מגולגל נותן קונוטאציה של שמירה, אחדות, במקרה שלנו זה שמירת הטעמים שנשארים בכל ביס מחדש ואין מהנה יותר מלראות את משפחתי מתענגת על כל ביס, שרק מרומם את נשמתי עד הירח וחזרה.

 

מצרכים:

 

6 יח' פילה סלומון

1 שומר

3 שיני שום

3 קורט מלח גס

1 קורט רוזמרין קצוץ טרי

1 כף כורכום

200 c.c אוזו (אפשרי גם פסטיס, פרנו, ערק)

4 כפות שמן זית

180 c.c יין לבן יבש

1 לימון טרי

 

אופן ההכנה:

 

  1. מכינים מרינדה מהיין, אוזו, כורכום, רוזמרין, מלח, שמן זית, צ'ילי ושום קצוץ דק.
  2. פורסים את השומר לרצועות בגודל בינוני.
  3. שוטפים את פילה הסלומון וסוחטים עליו לימון טרי.
  4. לאחר כשעה שהסלומון מושרה עם הלימון מניחים בתוך קערת המרינדה המוכנה.
  5. מגלגלים את פילה הסלומון ומחברים בקיסם שיניים ומניחים בתוך תבנית.
  6. מוזגים את כל הנוזל של המרינדה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 160
  7. מנחים את התבנית במרכז התנור ומעל בשלב גבוה יותר מניחים תבנית עם מים ל 20 דקות בדיוק.

 

אופן ההגשה:

 

בצלחת יפה מניחים את גלילי הסלומון מפזרים מעל את פלחי השומר וחממים את הנוזל ושופכים על הסלומון. למעיזים שבנינו יש אפשרות להדליק את הנוזל זה מראה מהממם.

 

 

בתאבון

השף ליאון מנחם

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים