מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

ארוחה חגיגית

גם אם אתם לא בעדה האשכנזית הגפלטפיש התמקם לו יפה בשולחן החג של ראש השנה.

כאחד שאוהב שידרוגים ומתכונים מיוחדים, ברוח החג, הכנתי לכם מתכון של הדג עם ג'לי בשינוי הדרת המתאים יותר לטעם הקולינארי הישראלי. יחד עם זאת וכמתבקש בארוחה החגיגית מצורף גם מתכון טלה למנה העיקרית האמורה להיות איכותית ויפה. שתיהיה שנה טובה ומוצלחת מקודמה מלאה בניחוחות וטעמים חדשים.

גפילטפיש בשינוי הדרת:

מצרכים לרוטב:

13 יח' של תאנים טריות חתוכות לרבעים

1 בצל אדום קצוץ

6 שיני שום קצוצות

1 כף חומץ הדרים

3 כפות שמן זית

2 קורט פפריקה מתוקה

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ

3 כפות סוכר חום

חצי בקבוק יין לבן יבש

קורט קינמון טחון

1 ציפורן שלם

3 קורט מלח גס

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים שמן ומקפיצים את הבצל והשום עד להזהבה.
  2. מוסיפים את התאנים ומקפיצים עוד כ 3 דקות.
  3. מוסיפים את פלפל החריף, הפפריקה, סוכר החום, חומץ, הציפורן, הקינמון והמלח.
  4. מוסיפים את היין ומבשלים על אש קטנה למשך כ 45 דקות (עד לקבלת ריבת תאנים לא דלילה לא במיכה מידי) ניתן להוסיף יין למידת הצורך.

 

מצרכים לדג:

 

1 קרפיון טחון 2.5 ק"ג

3 גזרים חתוכים גס

5 שיני שום קצוצים דק

3 ביצים

3 בצלים גדולים חתוכים גס

4 ביצים קשות : מגורדות דק לתוך העיסה של הדג הטחון

150 גרם פירורי לחם לבן

4 כפות סוכר לבן

5 קורט פלפל שחור גרוס

4 קורט מלח גס

 

אופן ההכנה:

 

  1. מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים את הגזר והבצל.
  2. מוסיפים 3 כפות סוכר, 3 קורט פלפל שחור, ו 3 קורט מלח גס ומביאים לרתיחה.
  3. מכינים תערובת מהדג, פירורי הלחם, הביצים הקשות, 1 כף סוכר, 2 קורט פלפל שחור, 2 קורט מלח, שיני השום, הביצים (הרגילות) ובוחשים היטב לקבלת עיסה.
  4. מכניסים למקרר למשך 3 שעות.

 

ישנם שתי דרכים לעשיית קציצת הדג:

  • משמנים נייר אפייה ומכינים רולדה מהעיסה, סוגרים את הנייר כמו סוכרייה ומכניסים לנוזל הרותח כ 3 שעות ניתן להוסיף לנוזל ראש של דג וזנב מהקרפיון.
  • ניתן להכין קציצות אובאליות מהודקות היטב ולהכניס לרוטב הרותח למשך 3 שעות.

 

אופן ההגשה:

 

  1. במידה והכנתם רולדה יש לפרוס אותה לפרוסות בעובי של 2 אצבעות
  2. פורסים את הגזר ומניחים בקצה הדג (הקציצה).
  3. בקציצה עושים את אותה עשייה
  4. את הקציצות אפשרי לחמם כ 20 דקות בתוך רוטב התאנים.
  5. מניחם קציצה על צלחת אישית ומוזגים קצת מרוטב התאנים.

 

 

צלעות טלה מדהימות

 

מצרכים ל 10 סועדים:

 

20 יח' צלעות טלה קטנות

4 שיני שום קצוצות דק.

2 קורט מלח גס

2 קורט הל טחון

3 כפות שמן זית

3 קורט פלפל שחור גרוס

400 גר' תאנים טריות פרוסות לפלחים.

בקבוק יין אדום

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים פלנצ'ה לחום חזק ומכניסים את כל החומרים כולל היין והתאנים ויוצרים מרינדה
  2. מכניסים את הצלעות למרינדה למשך 3 שעות.
  3. סוגרים את צלע הטלה על גבי פלנצ'ה חמה עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס 3 דקות מכל צד.
  4. בתוך תבנית אפייה מניחים את צלעות הטלה עם כ 3/4 בקבוק יין אדום, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך כשעה.

 

אופן ההגשה:

 

מניחים שתי צלעות בצלחת אישית ומוזגים מעל מהרוטב שנשאר, ניתן לעשות כתוספת: תפוחי אדמה ירח עם רוזמרין, קצת קינמון, מלח גס וצ'לי פיקנטי. בנוסף ובשביל המראה היוקרתי ניתן להוסיף אספרגוס עם שומשום קלוי ומלח גס. פשוט מעדן.

 

שנה טובה וחד שמייח

מאסטר שף

ליאון מנחם

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *