מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

שוברים קירות: דירה מודרנית אקלקטית בנתניה

שם הכתב: מיטל צימבר עיצוב פנים מיטל צימבר, צלם (1)

למי: זוג+ 2

סגנון: מודרני אקלקטי

שטח: 120 מ"ר

איפה: נתניה

חדרים: 5 חדרים

זמן השיפוץ: 3 חודשים

עיצוב פנים מיטל צימבר, צלם נדב פקט (24)

חודשים ספורים לפני לידת בנם השני הגיעו אלי בני הזוג, בשנות ה-30 לחייהם, לפגישת יעוץ. אחרי שנים בהן חסכו עבור דירת חלומותיהם בהן גרו בשכירות (ובשנה האחרונה לפני המעבר גרו אצל ההורים) החליטו להתניע מהלכים ולצאת לדרך.

עיצוב פנים מיטל צימבר, צלם נדב פקט (26)

השניים רכשו דירת 5 חדרים בנתניה, בבניין כבן ,30 הצופה לחופי הים של נתניה, אולם התקציב עליו חשבו בתחילה (כ-250,000 שח)  לא תאם כלל את היקף השיפוץ אותו ביקשו לבצע. אל מול העובדה שלקחו לעצמם זמן לחשוב כיצד הם בוחרים להתנהל מבחינת התקציב, זמן הלידה המשוער הלך והתקרב. את התהליך המשותף התחלנו כארבעה חודשים לפני הלידה ובתקופה זאת השלמנו את התכנון, תכניות העבודה והביצוע;  האם והרך הנולד הגיעו לבית החדש ממש עם סיום העבודות שהסתיימו ממש שעות ספורות לפני כן. העובדה שהיתה פחות זמינה גרמה לבעל להיות מעורב מאוד בתהליך ולאורך התקופה הוא היה שותף לקבלת החלטות קשות.

עיצוב פנים מיטל צימבר, צלם נדב פקט (30)

אחרי שנים של מעברים בין דירות שכורות חשוב היה להם לייצר מרחב פרסונלי שיתאם את אופיים, כזה שיגרום להם להרגיש בבית. חשוב היה להם לשלב בבית אלמנטים מפנקים שיהפכו את שיגרת החיים לנעימה וקלה יותר.

עיצוב פנים מיטל צימבר, צלם נדב פקט (33)

החללים שזכו לשינוי המשמעותי ביותר הם חדרי הרחצה. את חדר הרחצה של הילדים הרחבנו על חשבון מסתור כביסה מיושן. בתכנון הקודם כלל מקלחון שאינו מתאים ויעיל בבית בו גדלים ילדים קטנים לכן תכננתי עבורם מקלחת מרווחת וכן ארון איחסון גדול הכולל וכן ארון יעודי למכונה ולמייבש כביסה. את חדר הרחצה של בני הזוג הגדלתי על חשבון חדר השינה, מבלי לפגוע בפונקציונליות ובאסתטיקה שלו, כך הם נהנים ממקלחון זוגי במרכזו ראש מפל מים מרגיע בו הם משתמשים בתום יום אינטנסיבי מלא התרחשויות.

 

במצבה המקורי היתה הדירה מעט חשוכה. באיזור המסדרון המחבר בין האגף הציבורי לפרטי יצרתי הנמכה עבור תעלת המיזוג ותשתיות החשמל. חילקתי את התאורה למקטעים ועל הקירות תליתי תמונות משפחתיות בשילוב מראות- מוטיב שנאמן לקונספט האישי שביקשתי ליצור. את התאורה בשאר האיזורים בחרתי לשלב בין תאורה תקרתית ותאורה עומדת שמאזנת בין האור הטבעי למלאכותי.

עיצוב פנים מיטל צימבר, צלם נדב פקט (35)

על מנת 'לרבע' (מלשון מרובע) את החלל הצר והארוך בחרתי לחלל הציבורי ריצוף לפטו מעט מבריק בגודל 80/80 ס"מ ועבור חדרי השינה בפרקט לימינציה במראה טבעי ובגוון חם שיוצר תחושת נעימה ומזמינה. בסלון יצרתי בליטת עשויה מקונסטרוקציה ולוחות גבס השוברת גם היא את מימד האורך ויוצרת אפקט צורני מעניין.

עיצוב פנים מיטל צימבר, צלם נדב פקט (39)

במטבח בחרתי לאזן בין נראות לפרקטיקה. חשוב היה לי לייצר מערך אפקטיבי שכן בני הזוג (ובמיוחד הבעל) מרבים לבשל ובד בבד ליצור גם בו תחושה חמימה וביתית. בחרתי עבורם משטחי LAMINAN עשויים גרניט פורצלן שנחשבים לעמידים במיוחד, אינם נשרטים ואנטיבקטריאלים שניתן ישירות על גבם לחתוך ולהניח סיר רותח. האי גדול דיו בכדי שניתן יהיה לשבת משני צידי ותחתיו תוכננה נישה נסתרת בה פח אשפה גדול ופרקטי שאינו גלוי לעין ועדיין קל מאוד לגשת אילו.

קרדיט: עיצוב פנים מיטל צימבר, צילום: נדב פקט

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/awapp/public_html/wp-includes/functions.php on line 3408