מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

פסח מתוק

מארזי שי. גוונים של מתוק

המיזם החברתי "גוונים של מתוק", פועל במית"ר "נירים" ומקנה כישורי חיים, לימודים ומקצוע לבני נוער, נערך לחג הפסח ועם מגוון מוצרי שוקולד לחג.  מיזם שוקולד הבוטיק "גוונים של מתוק" להעצמת נוער בסיכוי, נערך לחג הפסח ומציע לציבור קטלוג חדש של מוצרי שוקולד לחג, כולם כשרים לפסח.

השוקולדים מיוצרים מחומרי הגלם האיכותיים ביותר, כאשר בני הנוער המייצרים מקבלים שכר על עבודתם. איכות השוקולד ומגוון סוגי המארזים נוחלים הצלחה רבה ונרכשים על-ידי לקוחות פרטיים, חברות עסקיות, גופים ציבוריים ועוד. בני הנוער מייצרים מגוון רחב של מוצרים הנמכרים לחברות גדולות במשק, כמו למשל 600 חבילות שוקולד שנשלחו לבריטניה עבור הכנס המרכזי של המגבית היהודית UJIA ; כ-700 מארזים חגיגיים שהוזמנו לרגל יום האישה של עיריית חדרה, ומאות מארזים ייחודיים המיוצרים בתקופות חגים, כמו חגי תשרי, פסח, ט"ו בשבט וכדומה.

מנהל מית"ר "נירים" שלומי פורקוש מזמין את הציבור להיכנס לקטלוג, להתרשם, להזמין, להעביר לוועד העובדים בארגון, משאבי אנוש או כל לקוח פוטנציאלי שירכוש מארזי שי ובכך יסייע להצלחת המיזם ויאפשר יותר שעות העסקה של בני נוער.

מיזם השוקולד נפתח לפני כשנה בשכונת גבעת אולגה, במית"ר "נירים" שהינו מרכז תומך רב תחומי לנוער, הפועל כחלק מרצף השירותים של מחלקת הנוער והצעירים של אגף הרווחה בעיר, בשיתוף עמותת "נירים" ע"ש ניר קריצ'מן ז"ל, לוחם שייטת בן חדרה שנפל בפעילות מבצעית בשנת 2002.

מיזם שוקולד הבוטיק מופעל במקום על-ידי עמותת "גוונים של מתוק", מיזם שוקולד חברתי להעצמת נוער בסיכוי, במימון וליווי השירות לשיקום נוער במשרד העבודה והרווחה והשירותים החברתיים, ביטוח לאומי וציונות 2000.

הפעילות במית"ר מיועדת לצמצם את תופעת הניתוק בקרב בני נוער במצבי סיכון וסכנה באמצעות מענה חינוכי-טיפולי רב תחומי מתואם בקהילה. המטרה הינה להציע מסגרת חיים נורמטיבית יותר, הכוללת הקניית כישורי חיים, תעסוקה ולימודים, והכנת בני הנוער לחיים עצמאיים.

אל המית"ר מגיעים מדי יום כ-50 בני נוער מחדרה, בגילאי 12 עד 18, ומקבלים מענה טיפולי-חינוכי לצרכיהם המגוונים. במסגרת "גוונים של מתוק"  מגיעים בני הנוער למיזם חברתי מקצועי של ייצור שוקולד אשר במסגרתו הם מוסמכים כשוקולטיירים, לומדים כיצד לייצר מגוון פרלינים ושוקולדים משובחים, בהנחיה צמודה של שוקולטיירים מקצועיים ובליווי צמוד של צוות חינוכי, ומועסקים כעובדים וכצוות עיקרי במיזם.

בעבודה במיזם ניתן דגש מיוחד למיומנויות תעסוקתיות, מיומנויות רכות של  מוטוריקה עדינה, ויסות התנהגות וכישורי חיים החיוניים כמכלול לכניסתם לשוק העבודה והמשך לימודים מתקדמים בתחום.

בעקבות הייצור והמכירה, חשים בני הנוער סיפוק והכרה במעשיהם וכמובן ביטחונם העצמי עולה וכישוריהם החברתיים מתגבשים. העבודה מקנה להם הרגלי עמידה ביעדים ובלוחות זמנים, לקיחת אחריות ופיתוח יכולות תקשורת בין אישית. בני נוער עוברים תהליך של התפתחות אישית והעצמה הנובעים מגילוי יכולות חדשות בעצמם ומחוויות תקשורת חיובית עם הסביבה.

בוטיק השוקולד מציע מגוון עשיר של פרלינים איכותיים, טבלאות שוקולד ייחודיות, טראפלס משובח ועוד. במיזם מציינים כי, "כאשר אתם רוכשים את השוקולד שלנו אתם מעניקים מתנה כפולה: גם למקבל השוקולד וגם מתנה מעצימה לנוער בסיכוי. כשאתם מעניקים את המוצרים שלנו אתם מעניקים שי של עתיד מתוק יותר לבני הנוער שמייצרים אותם. המארזים שלנו הם הדרך שלכם לקידום נוער בסיכוי לעתיד מתוק יותר".

מנהל המית"ר שלומי פורקוש מציין כי המיזם מזמן העצמה וחיזוק המסוגלות התעסוקתית בקרב בני הנוער, ונחשב למיזם מהמובילים באר. ההיענות של בני הנוער להשתלב בהכשרות המקצועיות והתעסוקה הינה גבוהה ביותר ומאפשרת קרקע רחבה לעשייה טיפולית-חינוכית.

בנוסף מציין פורקוש את הרוח הגבית והעידוד של מנהלת מחלקת הנוער והצעירים באגף הרווחה ורדה ביטון, ואת מנהלת האגף זיוה היימברג אשר שמה את נושא בני הנוער המטופלים במסגרת אגף הרווחה בעיר בקדימות ראשונה, וכן את שיתופי הפעולה עם השירות לשיקום נוער במשרד העבודה והרווחה והשירותים החברתיים, והתוכנית "עשינו עסק".

 

 

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/awapp/public_html/wp-includes/functions.php on line 3408